≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brutalna partija Topića na Fajnal ejtu Evrolige! Dao 39 poena Realu i imao indeks 48, Zvezda pala posle drame

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nestvarna utakmica mladog i pretalentovanog košarkaša Crvene zvezde, a u budućnosti i reprezentacije Srbije

  • 8
Nikola Topić, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Šteta, šteta, šteta! Crvena zvezda nije uspela da dođe do pobede na otvaranju Fajnal ejta Evrolige za juniore. Uprkos ogromnoj borbi i želji na susretu protiv Real Madrida, može se reći da Nikola Topić nije mogao sam. Mladi košarkaš crveno-belih vukao je beogradski klub skoro svih 40 minuta, možda pritom srušio i neke rekorde, ali je ipak bilo nedovoljno za veselje posle dramatične završnice - 85:81!

Može se reći da je Nikola Topić biser ne generacije, nego čitave jedne decenije. Pokazao je i dokazao mladi košarkaš Crvene zvezde i u Košarkaškoj ligi Srbije u dresu OKK Beograda da je spreman za velike stvari i među seniorima, a ono što je danas prikazao na Fajnal ejtu Juniorskog turnira Evrolige u Kaunasu je prosto rečeno magija.

On je duša i telo ovog tima Crvene zvezde. Neko na koga saigrači uvek mogu da se oslone i neko bez koga crveno-beli tim jednostavno ne može. Nerealne akcije, koševi, potezi, skokovi... Sve to vodilo je beogradski klub kroz ovaj rolerkoster od meča u kojem na kraju, ipak, Nikola nije mogao sam, jer je izostala podrška barem još nekoga od njegovih saigrača.

Statistika kaže da je Topić na terenu danas proveo gotovo čitav meč i ubacio 39 poena, pritom šutiravši 8/13 za dva poena i 3/5 za tri, pogodio je i 14/15 penala, ostvario još šest skokova, osam asistencija i jednu ukradenu loptu. Ruku na srce, u sklopu svega toga imao je i sedam izgubljenih lopti, a to je bilo dovoljno za indeks od 48 poena.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Kada sve to stavite opet na papir, Nikola Topić imao je zbirno veći indeks od svih ostalih igrača u ekipi Crvene zvezde, pošto su četvorica završila u minusu sa indeksnim poenima, a jedan je bio na nuli. Zbog toga ostaje veliki žal što na kraju crveno-beli nisu uspeli da kompletiraju veliki "kambek" iz rezultatskog deficita od 20 poena.

Poenterski je u Zvezdi dvocifren bio još Petar Avlijaš sa 10 poena, dok je na drugoj strani Ugo Gonzales bio najefikasniji sa 24 poena, a pratio ga je Jan Vide sa 19 poena, kao i Ismaila Dijanj sa 17.

A Zvezda je krenula savršeno u ovaj meč. Povela je sa 10 poena prednosti na početku druge četvrtine (23:33) i činilo se da sve ide u pravom smeru. Međutim, baš tada se desio potpuno neobjašnjiv pad u igri beogradskog tima, koji se takođe poklopio sa vremenom kada Topić nije bio na parketu. Real je vezao seriju od 18:0 i preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Razlika je nastavila da raste i na poluvremenu je bilo +10 za Real Madrid (54:44), a u trećoj četvrtini je došla i do maksimalnih +20 za Kraljeviće. Ali i pored toga je Zvezda uspela da meč uvede u totalnu dramu, pošto je Nikola Topić na 40 sekundi do kraja trojkom smanjio na samo dva razlike (78:76).

Zvezda je pokušala kroz penal završnicu da dođe do čuda, pogodila je i nekoliko neverovatnih trojki, ali to ipak nije bilo dovoljno. Sada ostaje nada da će i Kraljevići gubiti do kraja, kako bi se crveno-beli našli u finalu.

(Telegraf.rs)

Video: Sin bivšeg košarkaša Zvezde debitovao za crveno-bele i dao prve poene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    18. maj 2023 | 12:19

    Ako ove sezone ne dobije sansu u zvezdi neka ide, da ne bi prosao kao borisa simanic

  • Sava

    18. maj 2023 | 14:16

    Samo napred decko i bez povreda da se sacuvas

  • Vitez Koja

    18. maj 2023 | 14:24

    Za njega je Mega kao stvorena.Fali mu par sezona na seniorskom nivou da bude vrhunski igrač.U ekipama koje igraju recimo EL nema kada da se radi sa igračima, već se podrazumeva da ti dođeš spreman i naučen i da pratiš taktičke zamisli trenera, od kojih se zahteva pobeda u svakoj utakmici i nemaju luksuza da daju puno šansi mladim igračima.Mada mogli bi i da ga vrate u seniorski pogon pa da sledeću sezonu pegla ABA ligu, jer sigurno dečko ima dobru perspektivu, a motivaciju ima najveću da igra za Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA