≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudije ponovo oštetile Zvezdu u Evroligi: Ovako su oduzele napad za pobedu crveno-belima na Fajnal ejtu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova očajna odluka arbitara u elitnom takmičenju

  • 5
Evroliga sudije Foto: Sport Klub / Printscreen

Već smo se i navikli da su sudije u Evroligi najproblematičniji deo čitave organizacije. Greška se ređa za greškom, a odgovornosti gotovo i da nema, što se nekako videlo u slučaju estonskog sudije Orea Halika koji je pogrešio na meču Crvene zvezde protiv Barselone kada nije video gaženje linije prilikom trojke za produžetak Nikole Mirotića u decembru.

Ovoga puta ponovo estonski arbitar na tapetu i to ponovo na meču Crvene zvezde. Ovoga puta na meču Fajnal ejta Evrolige za juniore. Glavni sudija Rain Perandi nije primetio da je lopta prilikom jednih od poslednjih napada na utakmici prvo udarila u košarkaša Real Madrida pre nego što je izašla u aut.

Rezultat u tom momentu bio je 78:76 u korist Reala, a do kraja meča preostalo je 21,7 sekundi. To faktički znači da bi crveno-beli do kraja imali napad za pobedu.

Umesto toga, Kraljevići su dobili dva bacanja, pogodili ih i stekli nenadoknadivu prednost, mada su košarkaši Zvezde rešili da ih "muče" sve do samog kraja.

Pomagači Rainu Perandiju na ovom meču krajnje su nepoznati košarkaškoj javnosti i do sada nisu delili pravdu seniorima u Evroligi. U pitanju su Bogna Podkovinska iz Poljske i Dojdas Kairis iz Letonije.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA