≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jokić i Mari igrali kao u transu: Nestvaran preokret Denvera protiv Lejkersa i novi tripl-dabl Srbina

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nagetsi sada vode sa 2:0 u seriji

  • 4
Denver-Lejkers, G2, Nikola Jokić, Lebron Džejms Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/USA TODAY Sports / ddp USA / MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia;

Bili su na ivici ponora, sve je ličilo da će Los Anđeles Lejkersi uzeti brejk, ali su košarkaši Denvera dva puta uspeli da stignu -11 i dođu do trijumfa u drugoj utakmici finalne serije Zapadne Konferencije - 108:103

Video: Nemoguć horog uz piruetu, faul i dodatno slobodno bacanje: Samo je jedan Nikola Jokić

Svakako najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću, koji je ostvario još jedan istorijski tripl dabl sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija (13. u plej-ofu), ali i Džamalu Mariju koji je pogađao trojke u poslednjoj deonici i tako kreirao taj neverovatni preokret.

Da, Nagetsi su od -11 sredinom treće četvrtine stigli do +12 na pet minuta do kraja. Potom je Mari ubacio još jednu pri rezultatu 99:94, ali i sedam slobodnih bacanja u poslednjem minutu. Bio je to njegov 37. poen na meču, uz 10 skokova.

Video: Kakava asistencija sa više od preko pola terena Jokića za brutalno zakucavanje

Mučio se Mari pune tri četvrtine, da bi u toj poslednjoj sasuo čak 23 poena Lejkersima i tako sjajno odmenio Jokića koji uopšte nije pogađao u toj četvrtoj četvrtini.

Entoni Dejvis je jedan od tragičara gostujućeg tima, kao i Lebron Džejms. Prvi je imao otvorenu trojku na -5 u finišu, zatim je upropasiojoš jedan napad, dok je "Kralj" promašio zicer posle greške Denvera za potpuni povratak u igru. Ko zna šta bi bilo da je tada pogodio...

Majkl Porter je takođe pogodio neke bitne trojke i na kraju je imao 16 poena, Brus Braun standardno dobar sa klupe (12 poena), dok je Gordon dodao 10.

S druge strane, Hačimura je bio neverovatan sa 21 poenom, mada su Lebron i Rivers imali po 22. Džejmsu je skok falio za tripl-dabl (10 asistencija i devet skokova), ali vredi pohvaliti sjajnu odbranu nad Jokićem. Dejvis je imao 18 poena i 14 skokova, uglavnom je pogađao sa linije penala.

Tenzija, nervoza, veliki broj faulova i ispresecana igra... Tako je izgledala prva četvrtina utakmice između Denvera i Lejkersa koja je završena egalom (27:27).

Gosti su vodili u uvodnih pet minuta, pre nego pšto su Nagetsi preko Džamala Marija i Brusa Brauna okrenuli na 20:16. Ipak, Hačimira je bio sjajan u timu iz El Eja pre nego što je Jokić položio svoj deveti poen pred kraj prve deonice. Ujedno je dodao i po dva skoka i asistencije.

S obzirom na to da je igrao celu prvučetvrtinu, Majkl Meloun ga je ostavio na klupi na startu druge. Pogrešno - jer je odmah javio problem u napadu Denvera.

Hačimura je nastavio da dominira, ubacio je svoj 13. poen i Lejkersi su vodili sa 38:30. Dejvis je sve pogađao sa linije penala i vrlo brzo je gost stigao do dvocifrene razlike (42:32).

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Vratio se Jokić na parket i pri rezultatu 47:36 za Lejkerse ubacio je jedan težak šut - uz dodatno slobodno bacanje. Prethodno se Džejms obrukao, kada je zakucavanjem hteo da ponizi rivala, i od tog trenutka je usledio pad Lejkersa i deset uzastopnih promašaja iz igre.

Kaldvel-Poup je pogodio trojku, Gordon je zakucao na dodavanje Jokića i na semaforu je stajalo 48:49 pre nego što je domaćin promašio šut za vođstvo, te dozvolio Džejmsu i Hačimuri da odvedu Lejekrse na +5 na kraju poluvremena (53:48)

Jokić je prvi deo igre završio sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Hačimura sa 17 bio najefikasniji na parketu.

Olako je Denver prosuo taj teško stečeni priključak, jer su Lejkersi preko Ostina Rivsa (pet vezanih poena) ponovo otišli na dvocifrenu prednost.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Jokić je posle 2+1 sve to prekinuo, nedugo zatim je došao i do dabl-dabl učinka (21 poen, 10 skokova). Međutim, Lejkersi su nastavili da igraju sjajnu odbranu nad ostalim igračima Denvera i posle zakucavanja Džejmsa bilo je ponovo +11 u 30. minutu (68:57).

Samo nakratko, jer je Porter na asistenciju Jokića pogodio za 68:62 i tako naterao goste da traže tajm-aut koji im je brodoneo +10 (74:64).

E, tada smo videli novu magiju Jokića koji je sa dve asistencije častio kaldvela Poupa i Brusa Brauna, a ovi trojkama kreirali seriju 8:0 za potpuni povratak u igru (72:74).

Mari je u sledećm napadu konačno izjednačio rezultat (74:74), prvi put nakon prve deonice, da bi Lejkersi opet napravili seriju 5:0 koja je mogla da naraste i na +8 da je Džejms bio precizan za tri.

Video: O ovom duelu Jokića i Lebrona bruji NBA liga

Na drugoj strani nije ni Kaldvel - Poup, ali je Jokić iz zvuk sirene (bila je silazna putanja) pogodio za 76:79 pred poslednji kvartal.

Porter je izjednačio na startu četvrte četvrtine, a Mari je ubacio trojku za prvo vođstvo Denvera u drugom poluvremenu (84:83). Potom i još jednu (87:83)

Nastavio je domaćin da sipa trojke, pomenuti Mari je pogađao i sa linije penala, tako da je Denver stigao do velikog preokreta.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić prevario Džejmsa, pa u nekoliko sekundi potvrdio pobedu Denvera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA