Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav preokret Mege! Mušicki "rešio" Žalgiris na Fajnal Ejtu u Kaunasu, Beograđani stigli 23 razlike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman preokret Ružičastih u Litvaniji

  • 0
Andrej Mušicki Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Druga srpska ekipa je pobednički krenula svoj put na Fajnal ejtu u Kaunasu! Mega je posle fenomenalnog preokreta savladala ekipu Žalgirisa, iako je u jednom momentu gubila sa čak 23 poena razlike. Junak je bio Andrej Mušicki koji je postigao odlučujući koš u poslednjem minutu - 70:73!

Bio je ovo meč pun emocija na obe strane. Domaćin turnira ga je daleko bolje otvorio, pošto Mega nije uspela da se "adaptira" na atmosferu koju su napravili navijači Žalgirisa. Posle uvodnih desetak minuta imala je zaostatak do čak 19 poena.

Stvari su nastavile da se odvijaju u lošem pravcu i u drugoj četvrtini kada je Žalgiris stigao i do 23 poena prednosti. Međutim, tada se ekipa Dragoljuba Avrmamovića konačno prenula i krenula da igra kako treba. Već do odmora su razliku smanjili na svega 11 poena, a onda su nastavili udarnički i u trećem kvartalu.

Tamo su već potpuno preokrenuli stvar u svoje ruke, pošto su pred završnih 10 minuta imali i prednost od pet poena, ali nije moglo bez drame. Žalgiris je stegao obruče, nije dao Beograđanima da poentiraju skoro tri minuta pred sam kraj, i stigao je do šanse da čak i povede u završnom minutu.

Ipak, Vitautas Žigas je promašio, a na drugoj strani je "jurnuo" u kontru Andrej Mušicki, postigao dvojku uz faul, realizovao i bacanje i otklonio sve dileme oko pitanja pobednika.

Pored njega, istakli su se Bogoljub Marković sa čak 22 poena uz 11 skokova za indeks od 30 poena, potom Filip Jović sa 19 poena, deset skokova i osam ukradenih lopti, te Asim Đulović koji je imao 17 poena, sedam skokova i dve asistencije uz isto toliko ukradenih lopti.

Sledeći meč Mega igra protiv Next Generation Select tima sutra od 14.45 časova u Kaunasu.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić ubacio "nemoguću" trojku uz zvuk sirene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA