≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan izbegao tešku blamažu protiv Studenata: Naneli heroj, crno-beli posle drame slavili u Podgorici

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatan meč u Podgorici

  • 90

Košarkaši Partizana, posle iznenađujućeg poraza u Beogradu, uz mnogo drame i mučenja upisali su pobedu protiv SC Derbija, 81:79, u Podgorici pa će se odlučujući meč za prolaz u polufinale igrati u Beogradu.

Baš kao i u Beogradu, i u Podgorici je SC Derbi pokazao da želi ponedu u ovom duelu. Tokom većeg dela susreta Studenti su imali vođstvo, ali je na samom kraju presudilo iskustvo crno-belih. Heroj meča je Džejms Naneli koji je postigao 23 poena, ali i trojku na 7 sekundi do kraja koja je donela pobedu i izjednačenje u seriji na 1:1. Uz njega, istakao se i Dante Eksum sa 24 poena.

Partizan je šutirao za tri poena katastrofalno loše (7 od 28), a Studentski centar je imao čak 12 izgubljenih lopti više, ali je i pored toga bio na korak od eliminacije velikog favorita. Treći, odlučujući meč serije igra se u ponedeljak u beogradskoj Areni od 20 časova.

Nisu se najbolje snašli crno-beli na početku meča i posle vođstva od 3:0 dozvolili su domaćinu da napravi seriju od 7:0. Potom, rival crno-belih je ubacio i dve trojke za 14:9 i +6 posle samo 5 minuta igre. I do kraja prve četvrtine nastavilo se mučenje crno-belih. Nizali su se promašaji za tri poena Pantera, Smailagića, Papapetrua, a jedino je Eksum pogodio sa distance, posle ukupno 6 pokušaja crno-belih. Sa druge strane, SC Derbi je igrao slično kao i u Beogradu, rasterećeno i uz odličnu realizaciju šuta za tri poena, 3 od 5, pa su domaći posle prve četvrtine imali prednost od 21:19.

U nastavku, nastavila se loša igra crno-belih koje šut sa distance nikako nije služio. Sa druge strane Studenti su igrali angažovano u odbrano, na momente atraktivno u napadu, pa je posle nove serije od 5:0 rezultat bio 31:26.

Trener Željko Obradović u neverici je posmatra osvoje košarkaše i novim tajm-autom pokušao je da ih prodrma.

Do kraja poluvremena, crno-beli su uspeli tek da izjednače, i to, preko Eksuma i Anđušića koji je na kraju druge četvrtine vezao četiri poena. Koliko je Partizan odigrao loše poluvreme vidi se po tome što je SC Derbi upisao 22 skoka, uz samo 13 Partizana. Uz to, domaći tim je šutirao 4/8 za tri poena, dok su crno-beli upisali tek 2/11.

I u nastavku meča SC Derbi je nastavio istim ritmom da "cepa" mrežicu. tako, posle serije od 7:0 Obradović traži novi tajm-aut. Tokom prviih pet minuta treće četvrtine, crno-beli su uspeli da zaustave nalet domaćina i smanje rezultat na 50:48.

Kao i u prvom meču i većem delu drugog, sve to nije bilo dovoljno. Svi napori Željko Obradovića da trgne svoje košarkaše doneli su samo 63:60 na kraju treće četvrtine. u nekoliko navrata SC Derbi je uspeo da zakucavanjima, posle alej-apa, podigne svoje košarkaše na noge.

Do kraja susreta, Studenti su držali minimalno vođstvo tokom većeg dela četvrtine. Na tri minuta do kraja imali su i vođstvo 73:70. Ipak, crno-beli uspevaju da naprave seriju od 6:0, a Džejms Naneli na minut do kraja postiže trojku za 76:73.

Potom, Drežnjak sa bacanja smanjuje na 76:75, a na 20 sekundi do kraja Ivišić promašuje bacanje za izjednačenje, 78:77. Tačku na meč stavlja najbolji pojedinac na terenu, Džejms Naneli trojkom na 7 sekundi do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA