≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je titula Serhija Ljulja: Od stegnute pesnice protiv Partizana do koša za pehar u poslednjem napadu finala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten Kraljevića u bukvalnom smislu te reči je preokrenuo sezonu za Real

  • 27
Serhio Ljulj Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Verovatno se svim navijačima Partizana sada po glavi mota ista misao - šta da Kevin Panter nije reagovao na stisnutu pesnicu Serhija Ljulja na kraju druge utakmice Top 8 serije u Madridu? Da li bi kapiten Reala posle svega toga večeras slavio titulu zahvaljujući svom fenomenalnom pogotku u poslednjem napadu u Kaunasu?

Ali da, može se reći da je ovo apsolutno titula Serhija Ljulja. Mnogo je simbolike u svemu tome, jer upravo je prekaljeni Španac isksuniji od svih ostalih. Lukav kao lisica, brz kao puma, a vešt kao jazavac.

Ta stisnuta pesnica "vratila" je Top 8 seriju nazad u Madrid. Posle tuče koja je izbila, Evroliga je suspendovala Kevina Pantera i Matijasa Lesora, udarne igle u timu Partizana, a Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka na drugoj strani. Španci su bolje prošli, a Serhio nije dobio ništa - čak ni novčanu kaznu.

Njega je zaštitila sama tehnička greška koju je dobio, a koja je pokrenula čitav haos. Doprineo je pobedama u Beogradu, a potom i u Madridu u petom meču. Podsetimo, i tada je dao jednu od važnijih trojki koja je odlepila Madriđane na osam razlike na tri minuta pred sam kraj utakmice.

Mirno je "ćutao" na meču sa Barselonom u polufinalu, a ni u finalu nije imao neki istaknut učinak. Zapravo, imao je - minus indeks pred poslednji napad i tih završnih 12 sekundi.

A opet mu je Ćus Mateo verovao i smestio loptu u ruke. I rekao mu da šutira. Znao je trener Reala da Ljulj to može. I mogao je. Lopta je kao kap prošla kroz koš, a navijači Olimpijakosa doživeli su nervni slom.

Real je uzeo svoju 11. titulu. Upravo je Dejan Bodiroga imao tu čast da dodeli Serhiju Ljulju taj pehar u ruke. On je nekako to i zaslužio, iz mnogih razloga.

Neki će reći jedno, a neki drugo. Ipak, nešto se ne može poreći - Ljulj je košarkaški mađioničar, u svakom smislu te reči.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    21. maj 2023 | 22:06

    Partizan bi sve ove dobio po 10-20 razlike da nije bilo onog incidenta u najboljoj formi je bio....

  • kažu da je

    21. maj 2023 | 21:54

    rumeni na ljuljašci na kalemegdanu

  • Bez starca ......

    21. maj 2023 | 22:00

    Kari Pešić kaže Real ima staru ekipu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA