≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hoće li Partizan konačno položiti ispit sa desetkom? Crno-beli u novom "meču sezone" protiv Studenata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa Željka Obradovića ponovo se nalazi u situaciji da slavi kako bi nastavila svoj put dalje u ABA ligi

  • 6
Željko Obradović, KK Partizan Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Bio je Partizan na samo nekoliko poseda od ispadanja iz ABA lige ove sezone u četvrtak u Podgorici, ali je ekipa Željka Obradovića pre svega zahvaljujući Džejmsu Naneliju uspela da se izvuče iz krajnje neprijatne situacije i da odvede četvrtfinalnu seriju u majstoricu posle poraza u Beogradu na samom startu.

Ako je druga utakmica serije bio "meč sezone" za Partizan, onda je ovaj treći "drugi meč sezone", jer je Obradovićev tim svestan da ga poraz vodi van plej-of serije regionalnog takmičenja i samim tim završava sezonu, koja je generalno gledana bila izuzetno uspešna (20.00, Arena Sport Premium 1).

Partizan je bio nadomak toga da se plasira na Fajnal for Evrolige. Imao je čak tri meč lopte, ali je na kraju poražen od Real Madrida, koji je eto upravo juče pogotkom Serhija Ljulja u Kaunasu u poslednjem napadu krunisan za pobednika elitnog takmičenja.

Željko Obradović Foto: SC Derby/Filip Roganovic

Upravo je taj poslednji poraz u Madridu, u majstorici, nekako "oborio" košarkaše Partizana, koji od tada igraju značajno lošije, a trener Obradović je na konferencijama isticao dosta slabiju koncentraciju u odbrani, a naročito na skokovima, koji su bili problematična kategorija za crno-bele protiv Studentskog centra.

Na oba prethodna meča, Partizan je bio u ozbiljnom manjku sa uhvaćenim loptama. Na prvom susretu je Studentski centar slavio po ovom parametru sa 42:23, dok je u drugom meču bilo 39:23, što će reći da je podgorički tim samo u ova dva meča imao ukupno 35 skokova više od crno-belih.

To će definitivno biti ključ za pobedu večeras, zajedno uz zaustavljanje šuta za tri poena koji su Studenti umnogome koristili kao svoje glavno napadačko oružje. To faktički znači da će Partizan danas morati da igra i daleko agresivniju odbranu.

Za razliku od prvog meča serije koji je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" zbog zauzetosti "Štark Arene", večeras se crno-beli vraćaju kući, tako da će u grotlu najveće dvorane u Beogradu pokušati da progutaju Studente.

KK Partizan Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Iskusni Željko Obradović istakao je kako njegov tim definitivno ima potrebnu motivaciju i da će pokušati da prelomi meč što je ranije to moguće, kako se ponovo ne bi ulazilo u dramatičnu završnicu.

- Znamo da je to utakmica koja iziskuje ono što je najbitnije: koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe u sledeće kolo. Igrali smo cele sezone da bi igrali ove utakmice u plej-ofu. Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo bez obzira što smo odigrali dve veoma teške utakmice protiv Studentskog centra. Naravno, dočekujemo ih sa velikim respektom ali i sa verom u sopstvene mogućnosti da ćemo odigrati boje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča - kazao je Obradović.

Ko će pobediti večeras na meču Partizan - Studentski centar?

Glasajte

Meč će suditi sudijska trojka na čijem čelu će biti Damir Javor iz Slovenije, kojem će pomagati Sašo Petek iz iste zemlje zajedno sa Lukom Kardumom iz Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. maj 2023 | 10:15

    Што да не кад имају добре, своје професоре(судије)

  • Napred

    22. maj 2023 | 18:35

    studenti,cela Srbija je uz vas,zgazite tuđmanovce.

  • dojava

    22. maj 2023 | 18:25

    prebacuju se u ledeni pionir idu na umetničko klizanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA