Vreme čitanja: oko 1 min.

Garbahosa u prvom govoru poručio: "Moj cilj je da FIBA i Evroliga konačno sklope zajednički dogovor"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi predsednik FIBA Evropa nada se da će konačno sve doći do razrešenja

  • 1
Horhe Garbahosa Foto: Telegraf.rs

Godinama i sezonama su mnogi pokušavali da FIBA i Evroligu usmere na neki pravi, zajednički put. Nije im to uspevalo, ali su stvari počele da se menjaju od kako je Dejan Bodiroga stao na čelo elitnog košarkaškog takmičenja. Sada se svi nadaju da će doći do daljeg pomirenja nakon izbora Horhea Garbahose za predsednika FIBA Evropa.

I sama španska legenda je naglasila da želi jedinstvenost u evropskoj košarci. On će još tri meseca biti predsednik Košarkaške federacije Španije, posle čega će napustiti tu poziciju.

- Svet se menja. Basketu 3x3 je potreban određeni "bust", Evropa mora da veruje u liderstvo, da "pogura" i žensku košarku. Sve je to proizvod rasta na svim stranama. Sve federacije treba da rastu zajedno, Evropa mora to da shvati - rekao je Garbahosa.

On je sa Španijom osvojio šest međunarodnih medalja, a prvi cilj će mu biti "da napravi most i da pronađe dogovor sa Evroligom". 

- Zajednički dogovor koji će poštovati nacionalne timove i lige. Moj slogan je uvek bio "bolji zajedno". Želim da to uradim u Evropi i napravim zajednički projekat. Treba da branimo interese Evrope i razvoja, a to je najlakše uz pomoć kolaboracije - rekao je predsednik FIBA Evropa.

(Telegraf.rs)

Video: Garbahosa obožava Pešića i divi se Srbiji: Nije to samo Jokić, glavni ste favoriti za zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA