Vreme čitanja: oko 2 min.

Žakelj posle ubedljivog poraza: "Ušli smo mekano u meč, totalno smo pali kasnije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

SC Derbi je mogao da dođe do iznenađenja, ali su se totalno slomili u trećem meču

  • 0
Andrej Žakelj Foto: Marko Jovanović

SC Derbi je odigrao i te kako dobru seriju četvrtfinala ABA lige protiv Partizana, gde su bili na korak čak i od pobede. Propustili su šansu na svom terenu, a potom su ubedljivo poraženi i u Beogradskoj areni sa 112:83, čime su se oprostili od takmičenja u ovoj sezoni.

Trener SC Derbija, Andrej Žakelj, na kraju meča je čestitao Partizanu, gde je rekao da su crno-beli zasluženo pobedili.

Takođe, on je rekao i gde je bio najveći problem njegove ekipe u ovom meču.

- Ovako, prvo ću čestitati Partizanu na zasluženoj pobedi i utakmici u kojoj su odigrali na mnogo većem energetskom izdanju nego prve dve. Mislim da smo počeli previše mekano, dozovlili Partizanu da se razigra sa otvorenim šutevima, mislim da je tako bilo i u četvrtoj četvrtini kad smo pali. U trećoj dosta solidno i ove izgubljene lopte koje su nam radile probleme, ali kažem, ja sam zadovoljan momcima što su pokazali ova serija, u kojoj smo bili blizu da prođemo, ali celom sezonom.

- Pokazali su da napreduju, da imaju karakter što je najbitnije, vole da rade i napravili smo neku dobru hemiju u timu. Uz nedostatak plejmejkera koji je otišao pre mesec dana, igrali smo dosta dobru košarku i još jednom, čestitam momcima, odlični su i odlično rade i sezona za nas je završena, ali imamo još domaće prvenstvo gde smo i tamo ušli u finale. Tako da, još jedan uspeh za naš klub što se toga tiče, imamo visoke ciljeve u nacionalnom prvenstvu, moramo da se odmorimo da analiziramo i da nađemo snage i motivaciju za naredne utakmice.

Upitan je Žakelj i o talentovanim igračima, koliko mogu iduće sezone, a stručnjak ekipe iz Podgorice je rekao da klub već ima strategiju za budućnost.

- Ma ne, mislim, mi idemo polako, znamo šta želimo, imamo strategiju. To je da guramo mlade igrače, imamo još mladih igrača iza, koji su juniori i kadeti, plan nekog kluba je da radimo u tom smeru u kom radimo sad. Radimo dobro, neki su isplivali, Ivišići su još prošle godine bili juniori, pokazali su da imaju talenat, to je samo talenat, treba tu puno još. Ali, kažem, za sad nismo pričali o nekim drugačijim ambicijama, ali, videćemo posle sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović aplaudirao svom nasledniku: Mladi Drezgić (16) dao prve poene za Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA