≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Zvezda obrukala Budućnost u Podgorici i otišla u finale ABA lige: Crveno-beli brojali čak do +41

Vreme čitanja: oko 8 min.

Ovo ne priliči polufinalu ABA lige

  • 70

Crvena zvezda nije pobedila Budućnost, ekipa iz Beograda je propisno obrukala Podgoričane pred svojim navijačima sa 97:56, čime su postali prvi finalista ovogodišnjeg izdanja ABA lige, gde sada čekaju boljeg iz duela Partizan - Cedevita Olimpija.

Utakmica, verovatno i serija koja nije dostojna polufinala ABA lige. Budućnost je trebalo da predstavlja rivala Crvenoj zvezdi, ali nije pokazala ni pedalj toga. Nisu mogli da ispariraju znatno moćnijoj ekipi Zvezde, koja ih je doslovno uništila u ovom dvomeču.

Posle prvog meča u Beogradu i velikih 93:55 za Crvenu zvezdu, činilo se da će se Budućnost bolje spremiti, da će pronaći neko rešenje u narednih devet dana. Ipak, nisu uspeli niti da se pripreme, niti da zaprete ekipi Zvezde.

Doduše, jesu pretili, jesu igrali dobru košarku ali samo u prvoj četvrtini, posle koje je usledio raspad. Ali nije toliko bilo do Budućnosti, koliko do Crvene zvezde koja je zaigrala na nestvarnom nivou i u odbrani i u napadu i sve im je došlo na naplatu.

Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena, a na parketu je proveo samo 11 minuta. Odmah do njega su Nedović i Martin sa 13 i 12 poena, a obojica su kombinovana na parketu provela 35 minuta. Vildoza je jedva premašio 10 minuta, a imao je 10 poena.

Kod Budućnosti niko nije bio ni dvocifren, što dovoljno govori o tome koliko su bili nadjačani u ovom duelu.

Zvezda je ušla u meč uz neki grč koji je očigledno bio smetnja, što su koristili Alfa Kaba i Edin Atić. Prvo je Kaba otvorio utakmicu poenima, potom je Atić ukrao loptu Kampacu i tako se došlo do serije. Tada je Nedović uspeo da prekine seriju, postigao je trojku, ali je O'Brajen uzvratio. Odmah se na startu utakmice videlo da će ovo biti napadački raspoložena utakmica sa obe strane. Pogađali su u serijama, a Budućnost je imala više koncentracije tokom prvog dela.

To se najbolje videlo tokom šestog minuta prve četvrtine, kada je Budućnost postigla koševe iz tri uzastopna napada i čime je prednost dovela do čak osam poena (17:9). Ali, tada se budi Zvezda, u igru ulazi Luka Mitrović i sada on postiže poene u serijama. Zvezdin centar je bio "iks faktor", pogađao je sve, kupio je skokve i nije imao grešku. Nekako je Zvezda do kraja četvrtine stigla do poravnanja rezultata.

Druga deonica je već prošla u znaku crveno-belih. Zvezda je sada diktirala tempo, Budućnost je sve promašivala, a Zvezda je sve pogađala i zato je napravljena serija od 18:4 u jednom trenutku. Na kraju, O'Brajen je postigao četiri poena za svoju ekipu i tako je donekle osvetlao obraz tima, dok je Zvezda svoju prednost uvećala do čak 14 poena razlike.

Sve to je bio samo uvod u ono što će uslediti. Treća deonica je donela Crvenoj zvezdi čak 29 poena, prednost od 32 poena razlike i tu je bio kraj.

Budućnost se već predala, što se videlo i u poslednjih 10 minuta, gde su odigrali bez ikakve želje.

Budućnost - Crvena zvezda 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20)

TOK MEČA UŽIVO:

00:00 - Kraj utakmice. Zvezda je uništila Budućnost.

07:10 (47:83) - Novi poeni Zvezde, koja ne planira da stane na ovom meču. Ostao je Rejnolds na šutu za tri, ali je promašio, a Petrušev efektno zakucava sada. Neverovatno koliko Budućnost ne može ništa u napadu.

IV Četvrtina

00:00 (45:77) - Kakva blokada Martina! Ali ne koristi to Zvezda, gde Kampaco promašuje trojku. Hasan Martin je potom lepo prošao kroz odbranu i poentirao je na košu. Nije uspeo Dobrić da pogodi trojku, ali ni Grin nije pogodio poludistancu koju je uzeo. Opet Hasan Martin, opet blokada.

03:06 (43:72) - Opet promašaj Budućnosti, opet pogodak Zvezde, sada pogađa Luka Vildoza trojku. Pogodio je i Rejnolds trojku, konačno. Pogađa trojku i Ben Bentil sada, Vildoza potom oduzima loptu i ostavlja za Hasana Martina koji promašuje zakucavanje. Ipak, Budućnost gubi loptu i to koristi Zvezda koja dolazi do novih poena. Pogađa sada i Drobnjak.

06:21 (36:62) - Fakundo Kampaco je pokazao magiju, proleteo je odbranom, ali se potom sudario sa Benom Bentilom, pa je morao da izađe iz igre, dok će bacanje umesto njega izvesti Luka Vildoza. Uspeo je Nedović da odigra odličnu odbranu i naterao je Atića na grešku. Kako igra Zvezda, Bentil sada postiže poene uz faul.

08:32 (36:55) - Odmah poentira Nemanja Nedović. Potom je usledila i salva grešaka, dok sada do poena dolazi i Tre Bel-Hejns. Sada će i Lazić ići na liniju slobodnih bacanja. Upisao se Fakundo Kampaco u listu strelaca i to trojkom preko ruke.

III Četvrtina

00:00 (34:48) - Trojku pogađa O'Brajen iz ugla. Tehničku dobija Petar Mijović. Sada je Grin napravio korake. Kraj poluvremena.

01:25 (31:45) - Odlično je Martinz sada izbacio Kamenjaša i rutinski je poentirao iz igre leđima. Promašio je Atić sada polaganje, ne može Budućnost ništa da pogodi. Završio je na bacanjima sada i O'Brajen, koji je pogodio jedno bacanje. Petrušev je imao izglednu poziciju, ali nije iskoristio svoju igru leđima.

03:44 (30:41) - Hejns je promašio za Budućnost, a potom Kampaco dva puta promašuje na drugoj strani. Prvo polaganj, a onda i čistu trojku. Promašio je i O'Brajen, ponovo. Pogađa trojku Nemanja Nedović sada, druga na meču za njega. Ostao je sam opet Nedović, ali je sada promašio, želeo je Drobnjak da pokuša na drugoj strani i jeste, ali je promašio.

05:29 (30:38) - Kenan Kamenjaš uz dosta sreće postiže poene. Odličan pas Kampaca za Martina, a ovaj postiže pod košem. Pogađa sada Kem Rejnolds veoma težak šut. Martin je završio na liniji penala i oba puta je bio precizan. Želeo je Erik Grin da ostavi loptu za Kamenjaša, ali je lopta otišla van terena. Kampaco je sada želeo da baci jedan veoma težak pas do Martina, ali nije uspeo i Marković sada pravi faul.

07:09 (26:34) - Promašio je Rejnolds trojku za Budućnost, a Budućnost prekida Vildozin napad faulom. Poentira i Vildoza sa penala oba puta. Promašio je O'Brajen, a Kampaco je proleteo kroz odbranu, ostavoi je odličnu loptu za Dobrića koji je pogodio trojku.

08:22 (26:29) - Nastavlja Luka Mitrović, njegov 14. poen na meču. Želeo je Grin da postigne novu trojku, ali je bio kratak. Potom Luka Vildoza previše petlja s loptom i promašuje ceo koš. O'Brajen je ostao sam, ali je promašio, dok u napadu Vildoza i Mitrović kreiraju nove poene.

II Četvrtina

00:00 (26:25) Kraj prve četvrtine. Evo novih poena Alfa Kabe, opet je iskoristio fizičku nadmoćnost, ali je Luka Vildoza iskoristio svoj suvi kvalitet i lako je poentirao. Krade loptu Nedović, potom lepo kruži lopta u napadu i Mitroić ide na liniju penala. Pogađa oba puta Luka Mitrović, koji ima 12 poena. Krade loptu Vildoza, ali je potom gubi Zvezda i to kažnjava Erik Grin koji pogađa trojku... Promašio je Nedović šut na kraju prve deonice.

01:42 (21:21) - Duga dvojka Drobnjaka sada. Na drugoj strani pogađa Mitrović i dolazi do lakih poena sa bacanja. Jagodić Kuridža ja promašio trojku, a Mitrović posle ofanzivnog skoka dolazi do novih poena. Kakva ukradena lopta Nedovića! Mitrović je završio na rampi, ali je lopta ponovo došla do njega i on je došao do poena!

02:56 (19:15) - Poentira sada Luka Mitrović, iskoristio je odličnu poziciju i došao je do poena, potom je Vildoza odličnom odbranom naterao na grešku, a potom i poentirao u kontri. Lepo je sad budućnost izbacila igrače Zvezde i ostao je sam Jagodić - Kuridža pod košem. Ali, na drugoj se strani isto dešava i poentira Luka Mitrović.

04:04 (17:9) - Ima Ognjen Kuzmić dva bacanja nakon odličnog pasa Fakunda Kampaca, ali gorostasni centar Zvezde promašuje oba. O'Brajen je sada gradio protiv Petruševa, šutnuo je i promašio, ali je Alfa Kaba uspeo da poentira iz ofanzivnog skoka, a isti igrač je potom oduzeo loptu i poentirao u kontri.

05:11 (13:9) - Promašio je Petrušev trojku, potom je Lazić pokušao da dođe do poena preko ofanzivnog skoka ali je promašio zicer i odmah stiže kazna na drugoj strani. Postiže Budućnost nove poene. Lepa akcija, lep izlazak Nedovića iz blokova i pogađa srpski košarkaš sa polu distance. Opet Atić na drugoj strani pogađa, lepo je leđima igradio poziciju i nije bilo teško da pogodi koš.

06:33 (9:7) - Promašio je Alfa Kaba sada polu horog, a Petrušev je to kompenzovao bacanjima. Potom i gubi loptu Budućnost, imala je Zvezda priliku za brzu igru, ali su stali. Kampaco je onda izgubio loptu, ali se brzo vratio u odbranu, ispravio grešku, ali i načinio faul na defanzivnom skoku.

08:18 (7:5) - Otvara Alfa Kaba ovu utakmicu svojim poenima iz reketa, ali tu nije kraj. Kampaco gubi loptu u napadu, a to koristi i Edin Atić koji lagan polaže loptu. Ali, sledi kazna Nemanje Nedovića, Atić je sada ispao iz igre, dok je Nemanja trojkom otvorio košgeterski konto Crvene zvezde. Ali, dolazi i odmah do odgovora, O'Brajen postiže trojku! Stiu i prvi poeni Petruševa.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige u Morači, gde tim iz Beograda vreba priliku da završi ovu seriju i postane prvi finalista u ovoj sezoni Jadranske lige. S druge strane, oni igraju i protiv tradicije, s obzirom na to da nikad nisu slavili u Morači u plejofu.

Zvezda je u Beogradu prikazala izuzetno ubedljivu partiju, gde su ostavili bez ikakve prilike tim iz Podgorice. Koliko je Zvezda bila raspoložena za igru, govori i podatak da su slavili sa čak 38 poena razlike - bilo je 93:55, što je samo uvertira za drugi meč.

Ono što bi moglo da zasmeta košarkašima Zvezde, jeste to da su imali pauzu od čak devet dana, pa bi igrači mogli da ispadnu iz ritma. Međutim, s druge strane je to i dobra stvar, jer je Duško Ivanović imao vremena da pažljivo pripremi utakmicu s crnogorskim šampionom.

Ukoliko Zvezda slavi u ovoj utakmici, postaće prvi finalista ABA lige, gde će čekati boljeg iz duela Cedevita Olimpija - Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako se "gine" za dres: Kampaco se bacao po terenu, publika mu klicala ime u Pioniru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    23. maj 2023 | 21:36

    Lijepo je biti zvezdas delija iz Crne Gore i gledati uzivo u sportski i centar Moraca najveci srpski kub Crvenu zvezdu.

  • Gagy

    23. maj 2023 | 20:54

    Kad je prpa onda i Studenjak napuni Arenu😂😂😂

  • Bata

    23. maj 2023 | 21:13

    Gazi Zvezdo ovu boraniju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA