≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić još ne zna rivala u finalu NBA lige: Boston smanjio na 3:2, Majami ima meč loptu na svom terenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpuna ludnica očekuje sve do kraja ove serije

  • 1
Džejson Tejtum Foto: Tanjug/AP

Izvukli su se Boston Seltiksi, bar se tako čini. Preživeli su i drugu meč loptu Majamija i na sovm terenu su slavili sa 110:97, čime su produžili ovu seriju na bar još jedan meč. Nikola Jokić i Srbija su pomno pratili ovaj duel, kako bi saznali, ko će na megdan našem asu u velikom finalu.

Bio je Boston u ogromnom ponoru, Majami je uspeo da nadigra sve prognoze i da bude bolji nego što je iko i mogao da zamisli. Poveli su sa 3:0, bacili su protivnika na kolena, ali, sada su i oni dva puta zaredom posrnuli.

Uistinu, sada će Majami možda imati i najizgledniju "meč loptu", jer igra pred svojim navijačima u šestom meču, što će sigurno dati i određen vetar u leđa.

Što se tiče meča u TD Gardenu, Boston je pokazao da im se ne može dogoditi pet loših utakmica u nizu, pa su već od prve četvrtine, od prvih minuta pokazali "ko je gazda". Serija od 17:2 bila je dovoljna da Boston ima neverovatnih 16 razlike u prvoj četvrtini.

To je bio samo uvod, ali nisu posustali Seltiksi, na kraju prve deonice su imali 15 poena prednosti, a to je naraslo do čak 17 na poluvremenu. Pokušao je Majami da odgovori u trećoj deonici, ali je naleteo na još veći otpor Bostona, koji je mirno priveo utakmicu kraju i po drugi put slavio u ovoj seriji.

Što se tiče košgetera, čak četvorica igrača u Bostonu su imala preko 20 poena. Derik Vajt je upisao 24 poena, Markus Smart 23, dok su Džejlen Braun i Džejson Tejtum imali po 21. U Majamiju su svi podbacili, a najefikasniji je bio Dankan Robinson sa 18 postignutih koševa. Minute je upisao i Nikola Jović, ali se nije upisao u strelce.

Idući meč je na programu za dva dana, kada bi Nikola Jokić konačno mogao da sazna rivala u velikom finalu NBA lige.

(Telegraf.rs)

Video: Smart je mislio da će postići lake poene, ali se onda pojavio Bogdan: Niotkuda mu je zalepio blokadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    26. maj 2023 | 12:11

    Sledeća je ključna, ako Majami izgubi kući izgubiće i u Bostonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA