Vreme čitanja: oko 1 min.

Real Madrid u problemima: Džabe i osvojena Evroliga, Valter Tavareš želi da napusti klub?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njega bi teško nadomestili

  • 3
KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Real Madrid je bio bolji od svih predikcija i svih očekivanja ove sezone, pošto su uspeli da osvoje Evroligu u veoma zanimljivom meču finala protiv Olimpijakosa. Za sve je zaslužan Serhio Ljulj i njegov koš u poslednjim sekundama, ali, jedan igrač je verovatno bio i važniji.

Radi se o Valteru Tavarešu, visokom centru koji je dobio nagradu i za MVP-ja Fajnal fora u Kaunasu, međutim, čini se da nije sve tako dobro i sjajno u Španiji, pošto kako tvrde tamošnji mediji, košarkaš sa Zelenortskih Ostrva je spreman da napusti klub!

Mundo Deportivo je prvi izneo detalje ovog slučaja, gde navode da je Tavareš nezadovoljan platom u Madridu, iako je tek nedavno potpisao novi ugovor. Ovom centru je ugovor isticao na leto ove godine, ali je odlučio da potpiše novi prema kom će zarađivati 3.500.000 evra, što posle odbijanja poreza dođe na 1.800.000. Ali, to nije dovoljno Tavarešu.

Isti list tvrdi da je Tavareš počeo ozbiljno da razmišlja o odlasku, pogotovo zbog toga jer je uveren da bi mnogi klubovi u Evroligi bili spremni da mu daju platu i preko 2.000.000 evra, što bi zadovoljilo njegove apetite u ovom trenutku.

On je u Evroligi bio i jedan od najboljih košarkaša Reala, pošto je na 40 utakmica beležio 11.2 poena, 6,9 skokova, 1,5 asistenciju i čak 2,2 bloka po meču.

(Telegraf.rs)

Video: Tavareš se zagreva pred početak meča: Deluje još bolje nego na zagrevanju za prethodni meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    26. maj 2023 | 11:01

    Dominirao i bez njega Real ne bi ni otišao na fajnal for,nije adekvatno plaćen,ali prosek poena i ostalo ne pokazuje premoć jer u statistici nema koliko je protivničke igrače isterao iz reketa i naterao da promaše šuteve preko njega,uzgred,moj ljubimac Filip Petrušev ima presek od 10.68 poena,5,18 skokova,0,74 asistencija,što je vrlo blizu Tavaresu sem blokada koji ih ima 2,2 po meču,a pet puta ima jači ugovor od Filipa,koji je mlađi 10 godina

  • Cxc

    26. maj 2023 | 08:12

    Mislim da Ostoje može da ga plati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA