Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jokić jednorog", "Neverovatan", "Sve počinje sa njim": NBA legende oduševljene Srbinom, a evo šta Embid kaže

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji košarkaši lige sa mnogo poštovanja su ove sezone komentarisali nastup Nikole Jokića

  • 0
Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Lebron, Džoel Embid, kevin durent Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić ove sezone je i definitivno zaludeo NBA lige i svet. Bez obzira na MVP titulu koja mu je, po mnogima nepravedno, izmakla, kao i na to što je kao Ol star biran od strane Lebrona Džejmsa kao poslednji, sada je priča potpuno drugačija.

Nastup u NBA plej ofu, partije koje je prikazao u duelima sa Minesotom, Sansima i Lejkersima učinile su da Jokića, konačno, gledaju na onaj način koji i zaslužuje.

Tako, psolednjih dana i zvanični kanali NBA lige sa mnogo poštovanja prikazuju Nikoline poteze, kao i analize koje se tiču njegove igre. Među brojnim objavama, našla se i ona na kojoj najbolji košarkaši lige komentarišu igre i Nikolu Jokića.

- Jokić je jedan od najvećih centara koji je ikada dotakao košarkašku loptu - reko je Durent tokom serije Denvera i Finiksa.

I jedan od najboljih odbrambenih košarkaša lige, Drejmond Grin, imao je priliku da sa svojim Golden Stejt Voriorsima igra protiv Nikole i za njega ima veliko poštovanje.

- Sve počinje i staje sa Nikolom Jokićem, neverovatan košarkaš- Drejmond Grin.

Tokom sezone i Janis Adetokombo je kratko prokomentrisao igru Srbina.

- On igra za svoj tim i tim igra za njega - Janis Adetokumbo.

Ono što je posebno privuklo pažnju NBA lige, jest eizjava aktuelnog MVP-a regularnog dela Džoela Embida koji je sa puno pohvala opisao Srbina.

- Neverovatno je šta on radi na terenu. On je "The Master".

Najrečitiji je bio Lebron Džejms. Posle četvrtog duela sa Lejkersima, Džejms je nahvalio Jokića.

- Znam koliko je veliki. Znam koliko je Džoker veliki. On zna poteze pre nego što se dogode. On vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi - rekao je Lebron posle meča i dodao:

- Svi su uvučeni u njegovu statistiku, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ali ja razumem. Da, on je poseban - dodao je Lebron koji je meč završio sa 40 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA