Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenađenje u KLS: Vojvodina dobila Borac u Novom Sadu za kraj uspešne sezone, Spartak slavio u Čajetini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepa sezona za Novosađane završena je pobedom

  • 0
Dušan Beslać Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Vojvodine priredili su iznenađenje u poslednjem kolu Košarkaške Superlige, pošto su u Novom Sadu pred domaćim navijačima savladali učesnika ABA lige, ekipu čačanskog Borca - 80:61.

Istina je da Borac danas baš nije igrao u punom sastavu, ali ništa se ne može oduzeti ni Novosađanima koji su odigrali perfektnu utakmicu i od samog starta su držali kontrolu nad situacijom.

Pitanje pobednika se pred završnih 10 minuta gotovo nije ni dovodilo u pitanje. Imali su domaći 12 poena prednosti i potom su je do kraja samo uvećali u svoju korist.

Do pobede su Novosađane vodili Stefan Mitrović sa 18 poena, Dušan Beslać sa jednim manje i Koča Jovović koji je dao 15. Na drugoj strani, istakao se sjajni Aleksa Novaković sa 15 poena.

Već od ranije je bilo poznato da iz ove grupe dalje u polufinale ide ekipa Mege, koja je juče slavila protiv Metalca u Valjevu u poslednjoj rundi.

U drugom meču dana, Spartak je bez većih problema slavio u Čajetini protiv Zlatibora i tako ostavio domaćine bez trijumfa u ovogodišnjem izdanju Superlige - 75:90.

Najefikasniji kod gostiju bio je Andrija Bojić sa 24 poena, a pratio ga je Filip Barna sa 20. U timu Zlatibora je bolji od ostalih bio Sandi Grubelič sa 21 poenom i pet skokova.

Poslednji putnik iz ove grupe biće određen u sredu kada igraju OKK Beograd i FMP. Oba tima imaju skor 4-1, a Klonferi moraju da slave sa pet poena razlike kako bi otišli dalje.

(Telegraf.rs)

Video: Smailagić ne gleda Jokića i NBA: "Ne pratim plej-of, imamo naše takmičenje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA