Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jokić je osmo svetsko čudo": Legendarni NBA igrač s majkom komentarisao Srbina, ovakve reči su neprocenjive

Vreme čitanja: oko 2 min.

Retko ko je ovako govorio o njemu

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su konačno dobili svog rivala u velikom finalu NBA lige, gde će snage odmeriti sa ekipom Majami Hita, koji je sa 4:3 slavio u seriji protiv Boston Seltiksa. Ovo i ide na ruku timu iz Kolorada, koji će imati prednost domaćeg terena.

Već je na prvu jasno ko je favorit u ovom meču, a to je Denver, ekipa koja je završila na prvoj poziciji regularni deo i koja se praktično prošetala do velikog finala, gde će nasuprot sebe imati tim koji je u plejof ušao sa osmog mesta.

Sve to je dovoljno kako bi NBA košarkaši, kako oni u penziji, tako i aktivni komentarisali igre Srbina. Pohvale na njegov račun dolaze i od Vinsa Kartera, ali i njegove majke, koja je gostovala u podkastu, a gde su određen period posvetili upravo Jokiću.

- Kad god vidim Jokića, kako spušta loptu na parket, izgleda kao osmo svetsko čudo. Čovek te veličine, sa takvim rukama, koji ume da dodaje… Šta je to? - rekla je Vinsova majka, na šta se odmah nadovezao i on, inače osmostruki učesnik Ol-star meča, koji je ostao upamćen po svojim zakucavanjima.

- A evo šta je ludo kod toga. Kad god bi došao do lopte posle skoka i započeo kontru, nije izgledalo smotano, traljavo, već bi odbrana morala da trči pun sprint kako bi prestigla loptu. Kao da želi da ih natera da trče. I to ne rade jer je lopta kod nekog beka, već vas centar natera da trčite. To nije lako.

Na kraju, Karter je uputio i poruku Denveru, kao i njihovim navijačima, ali i upravi.

- Imate razloga da budete ponosni. Bili ste ispod radara čitave sezone i dokazali ste u plej-ofu. Ljudi su želeli da vide da li mogu da budu isti tim kao tokom regularnog dela sezone. Devin Buker je igrao neverovatno, ali jednostavno nije bilo dovoljno - zaključio je Karter.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte poslednju odbranu Denvera i zaustavljanje Lebrona za veliko finale NBA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA