≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna Srbija posle totalnog preokreta srušila Francuze! Orlovi gubili ceo meč pa za minut razneli rivala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drugu pobedu upisala je Srbija na Svetskom prvenstvu

  • 2
Strahinja Stojačić Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 nastavila je da niže uspehe na Svetskom prvenstvu u Austriji pošto je, posle pobede nad Madagaskarom, slavila i protiv selekcije Francuske 21:16.

U dosadašnjim duelima dva tima Srbija je pobedila u osam vezanih utakmica, pa posle je novog trijumfa nastavila niz.

Srpski tim u sastavu Stojačić, Majstorović, Vasić i Branković nije bio ubedljiv kao u prvom duelu, što je rival koristio i kažnjavao svaku grešku. orlovi su se mučili tokom celog meča da bi na kraju potpuno preuzeli kontrolu i zasluženo slavili.

Posle 1:0 za Francusku, srpski basketaši nisu iskoristili nekoliko vezanih napada. Francuszi su jakom odbranom iznenadili srpske košarkaše i potom poveli sa 2:0. Sa druge strane i Stojačić i Vasić nisu koristili zicere što je protivnik koristio na startu i došao do 6:3.

Ipak, na 5 minuta do kraja Stojačić pojačava odbranu, a Srbija dolazi do 6:6. Poenima Siguele, Francuzi ponovo dolaze do prednosti od +3, 11:8.  Orlovi su konstantno jurili prednost rivala. Na dva minuta do kraja, Vasić gubi loptu, a Dijare pogađa dvoju za 15:11. Potom Srbija dolazi do koša, a Vasić dobija dva slobodna bacnja od kojih jedno koristi i smanjuuje rezultat na 15:13.  Za dodatnu dramu pobrinuo se Majstorović koji na minut do kraja vezuje dva poena za 15:15.

Na kraju, Srbija se brani, a Stojačić pogađa dvojku za 17:15. Od tog momenta, Francuzi su potpuno stali, a Stojačić i Majstorović preuzimaju meču svoje ruke i dodaju još 4 vezana poena za konačnih 21:16.

Sutra je dan odmora, a poslednja dva meča grupne faze Srbija igra u četvrtak, prvo protiv Nemačke (18.15), a zatim i Brazila (20.50).

Pobednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane u osminu finala. Svetsko prvenstvo je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, a na njih će se direktno plasirati osvajači medalja u Beču.

(Telegraf.rs)

Video: Majstorović: Gde god idemo cilj je zlato, jedva čekamo Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA