≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojka pa blokada Vase Micića odvela Efes u polufinale Superlige Turske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija nekadašnjeg igrača Crvene zvezde

  • 1
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u polufinale Super lige Turske pobedom na gostovanju Darušafaki 86:84. Ekipa Ergina Atamana je i prvi duel rešila u svoju korist 104:94 i sa 2-0 u seriji prebrodila četvrtfinale.

Veći deo utakmice pripao je Dački, pa je tako krajem treće deonice prednost domaćeg sastava iznosila i plus deset (61:51). Micić i Larkin uzeli su stvari u svoje ruke i u finišu razmrdali tim, što je bilo dovoljno za preokret.

Vasa je na oko 28 sekundi pre kraja trojkom spustio minus na samo dva, potom i izblokirao protivničkog košarkaša u poslednjem napadu i tako odveo tim u polufinale.

Meč je završio sa 22 poena i 8 asistencija, Larkin je dodao 18, Bobua 15. Za Darušafaku je Olaseni imao dabl-dabl od 24 poena i 12 skokova, dok je njegov zemljak Britanac Jeboa postigao 18.

Efes će u polufinalu igrati sa Fenerbahčeom, koji je do pobede nad Tofašom u drugom meču (98:87) predvodio Gudurić sa 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    31. maj 2023 | 19:48

    I sad ispade da je blokadom rešen meč, a protivnik imao još jedan šut nakon toga. 🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA