≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Topić umalo napravio senzaciju: Dao 30, OKK promašio trojku za pobedu protiv FMP-a i plasman u polufinale KLS!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatna utakmica u dvorani "Mega Fektori"

  • 1
OKK Beograd - FMP Železnik

Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Kakva utakmica! Niko ko je večeras došao u naselje Braće Jerković da gleda domaću košarku apsolutno nije zažalio. Gledali smo spektakl do samog kraja u kojem smo na kraju mogli da vidimo i senzaciju. OKK Beograd stao je na šut od pobede protiv FMP-a i tako propustio priliku da se plasira u polufinale Košarkaške Superlige - 82:84!

Imao je OKK Beograd poslednji napad na meču i 13 sekundi za pobedu. Poveo je loptu sjajni Nikola Topić, pa se spetljao i FMP je mogao sve da reši, ali nije, pošto je na drugoj strani viđena brza ukradena lopta, pa je Mihailo Mušikić imao šut za tri sa devet metara za pobedu.

Ipak, promašio ga je uz ogroman uzdah svih u dvorani, a ekipa FMP-a prošla je dalje u polufinale gde će se sastati sa ekipom Mege, a prvi meč na programu je već u nedelju.

Ako je bilo ko imao neki loš komentar na račun kvaliteta košarke u domaćem šampionatu, onda ga je promenio ukoliko je pogledao barem delić ovog meča. OKK Beograd dokazao je da je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja prvenstva i propisno je namučio Pantere koji regularno učestvuju u ABA ligi.

Dominirao je Nikola Topić za ekipu OKK Beograda sa 30 poena, pomagao mu je Andrija Jelavić koliko je mogao sa 18 ubačenih, ali je utisak da je zaista nedostajao Stefan Miljenović, inače najefikasniji igrač ligaškog dela Košarkaške lige Srbije. On nije mogao da pogodi apsolutno ništa iz igre, što se moglo ispostaviti i kao ključno za konačan ishod utakmice. Jeste bio dvocifren sa 12 poena, ali je sve ubacio sa linije penala.

U timu FMP-a ispred ostalih bio je Aleksa Stepanović sa 13 poena, dok je dvocifren bio još samo Bo Bič sa 11.

Važnost meča privukla je i mnogobrojna poznata lica, pa su meč pratili selektor Srbije, Svetislav Pešić, potom reprezentativac Bobi Marjanović, nekadašnji trener Mege, Dejan Milojević, predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, bivši igrač Zvezde i FMP-a, Filip Čović, uticajni menadžer Miško Ražnatović, kao i mnogi drugi.

Mada je u nekoliko navrata delovalo da FMP ima potpunu kontrolu nad situacijom, pošto je ekipa Nenada Stefanovića gotovo u serijama odlazila na osam do 10 poena razlike tokom prve tri četvrtine utakmice, OKK Beograd bi posle tajmauta stalno pronalazio način da vrati svoj ritam i iznova uđe u egal.

Sve to naravno bilo bi nemoguće bez zaista magičnog Topića, koji je odigrao još jednu utakmicu o kojoj će se pričati i faktički je zajedno sa Jelavićem i vratio nadu Klonferima da bi mogli da dođu do preokreta u završnoj četvrtini.

Štaviše, OKK Beograd je na startu poslednje deonice u par navrata imao i po posed prednosti, ali je FMP na kraju ipak pokazao zbog čega je iskusniji.

Zategla je ekipa Nenada Stefanovića odbranu onda kada je to bilo najpotrebnije, u poslednjih šest minuta, Aleksa Stepanović je posle nešto slabije tri deonice pronašao svoj ritam pod košem i očas posla je FMP stigao do osam poena prednosti pred poslednja dva minuta meča.

A ako su i tada mnogi pomislili da drame neće biti, OKK Beograd se izborio da na 70 sekundi do kraja preko Jelavića dođe do samo poseda zaostatka. I onda - momenat magije, Nikola Topić postiže trojku za izjednačenje na 30 sekundi do poslednjeg zvuka sirene!

Usledila je pomenuta završnica u kojoj je sjajni Topić delom bio i tragičar svoje ekipe. Ali bez obzira na sve, svi zaslužuju pohvale za priređeni spektakl i sjajnu košarku koja ipak vraća veru u domaće prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Klinac upitao Bogdanovića "Da li smeš 1na1": Njegov odgovor će oduševiti Grobare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA