Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasikevičijus ostaje trener Barselone: Iskusni stručnjak pristao na smanjenje plate

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasikevičijus (47) je preuzeo Barselonu 2020. godine, sa katalonskim klubom osvojio je špansko prvenstvo i dva kupa Kralja, ali ne i trofej Evrolige

  • 2
KK Barselona Evroliga Foto: Tanjug/AP

Trener košarkaša Barselone, Šarunas Jasikevičijus vodiće katalonski klub i naredne sezone, prenosi "Mundo Deportivo".

Litvanski trener je navodno poručio čelnicima Barselone da želi da pristane na znatno smanjenje plate kako bi i naredne sezone vodio ovaj tim u ACB ligi i Evroligi. Španski mediji prenose da Jasikevičijus trenutno ima bruto zaradu od 3,5 miliona evra po sezoni.

Jasikevičijus (47) je preuzeo Barselonu 2020. godine, sa katalonskim klubom osvojio je špansko prvenstvo i dva kupa Kralja, ali ne i trofej Evrolige.

Šarunas Jasikevičijus Foto: Tanjug / AP

Mundo Deportivo navodi da se Barselona nalazi u teškoj finansijskoj situaciji zbog čega je odlučeno da košarkaškoj sekciji bude smanjen budžet za 25 odsto. Katalonski klub će imati između 10 i 15 miliona evra manji budžet u odnosu na ovu sezonu.

Barselona bi navodno u narednoj sezoni imala budžet od oko 30 miliona evra. Španski mediji navode da je košarkaška selekcija Barselone u gubicima od od 2006. godine zbog čega će katalonski klub imati drugačiji tim nego ove sezone, pošto će većina igrača otići, a među njima najverovatnije i prva zvezda tima Nikola Mirotić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Željko Obradović: Najveći prtisak mi je gde da vodim Jasikevičijusa na piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA