≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u najavi u ABA ligi? Objavljeni termini finala, Zvezda će morati da igra dva takmičenja istovremeno!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo se nikako neće dopasti ekipi s Malog Kalemegdana

  • 40
Željko Obradović, Duško Ivanović Foto: MN Press

Dugo su se čekali termini finala ABA lige, a takmičenje je konačno i objavilo kada će utakmice biti odigrane. Na zvaničnom sajtu Jadranske lige se može videti da su finalne utakmice na programu od 12. do 22. juna, što znači da će Zvezda morati da igra dva takmičenja istovremeno!

Naime, Crvena zvezda već duže od dve nedelje čeka u finalu svog protivnika iz duela Cedevita Olimpije i Partizana, gde je rezultat 1:1 u seriji, a gde se majstorica igra 6. juna. Crveno-beli su 23. maja došli do finala, što znači da već 17 dana čekajug svog rivala, dok su sada dobili i termin.

ABA liga je imala dosta problema sa rasporedom u ovoj sezoni, izašli su u susret Partizanu koji je igrao TOP 8 fazu Evrolige, a to je poremetilo i čitav kalendar. Dugo se čekalo da crno-beli odigraju četvrtfinalnu seriju, potom i polufinalnu, koju još nisu ni završili.

Takođe, Partizan je odlučio da istupi iz Superlige Srbije, gde se Zvezda i dalje takmiči. Čak je i Superliga objavila termine finala, u kom će Zvezda igrati, a oni su sledeći 10./12. Jun, 13/15 i 15/18, sve u zavinosti od toga da li će se polufinalna utakmica završiti u dva ili tri meča.

Zbog toga je Zvezda izdala i saopštenje u kom je istakla da neće igrati ABA ligu, sve dok se ne završi takmičenje u Superligi Srbiji. Verovalo se da će ABA liga to uslišiti, da će dopustiti Zvezdi da odigra, međutim, oni su odredili skroz drugačije termine i dodelili ih da budu od 12. do 22. juna, što znači da Zvezda neke utakmice može da ima i istog dana?

Već je od ranije osporovan integritet ABA lige, o čemu su pisali i mediji širom Balkana, dok su ovim potezom i još jednom pokazali da tvrdnje, nažalost, nisu krive.

(Telegraf.rs)

Video: Hasan Martin je lepo prošao kroz odbranu i poentirao je na košu: Nije uspeo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bazinga

    3. jun 2023 | 15:55

    Toliko o tome da se Zvezda gura. I glupavom je jasno sta se ovde radi.

  • Mare

    3. jun 2023 | 15:55

    Zna se kome je u cilju da se pobednik dobije za zelenim stolom, da nije toga ovaj projekat u koji je upumpano preko 35 milona za dve godine bi ostao sa 0 trofeja

  • Kursumlija

    3. jun 2023 | 15:53

    Ma i tri da igramo mi ih dobijamo!!! Jedva cekam da vidim face Lesora, Pantera i Rumenog posle izgubljene ABA lihe😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA