≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je Jokić najavio odlazak na Mundobasket? Evo šta je odgovorio na pitanje o Denveru i reprezentaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić sa posebnom emocijom igra za nacionalni tim i to ne krije

  • 5
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić igra sezonu karijere, a neverovatna forma i odlična igra celog tima Nagetsa dovela je tim iz Kolorada nadomak titule NBA lige. 

Nagetsi vode u seriji sa 1:0, a pred drugi meč, Nikola Jokić odgovarao je na pitanja novinara. Kako je pred srpskim centrom, dvostrukim MVP-em lige važan  period u klubu, ali i u reprezentaciji Srbije, pred Svetsko prvenstvo, novinare je zanimalo gde je veća emocija i odgovornost.

- Nikola, bio sam u Beogradu 2016. godine kada je reprezentacija Srbije igrala kvalifikacije za Olimpijske igre. Bili ste oduševljeni nastupom za taj tim, ali postojala je i odgovornost, takođe. Slično je i ovde u NBA ligi. Kako gledate na to uzbuđenje i odgovornost kada nastupate za Denver, a kako kada ste u reprezentaciji Srbije? - upitao je novinar.

Nikola je imao spreman odgovor.

- Drugačije je. Drugačije je kada igraš za Srbiju. Uvek ima više emocija, adrenalina. Cela zemlja navija za tebe, a to je san svakog košarkaša iz Srbije da igra za reprzentaciju - istakao je Jokić i onda dodao:

- Ima više, da kažemo pritiska. Ali, nije to pritisak, više je emocija. Pomalo je od svega, hajde da kažemo, jedan malo veći nivo svega - istakao je Jokić.

Da podsetimo, Nikola Jokić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama 2016. godine. Na Evrobasketu prošle godine, Jokić je predvodio Orlove koji su ispali posle neverovatnog meča sa Italijom u osmini finala. Sledeće okupljanje reprezentacije biće za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra i Srbija je među glavnim favoritima za najsjajnije odličje.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićev potez koji je uništio Majami u 1. poluvremenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    4. jun 2023 | 11:10

    A onda ce Pesic da ga stavi na klupu i napravice taktiku koja nece znati da iskoristi njegov potencjjal, pa ce kojekakvi da pljuju i govore kako slabo igra za reprezentaciju. Igra mora da se bazira na njemu

  • vk

    4. jun 2023 | 11:26

    Ko Messi dobar za klub a slab za reprezntaiju ali doce vreme i uzece sve ko isto ko Messi

  • Gagi

    4. jun 2023 | 09:12

    On uvek slabo igra za reprezentaciju. Trodosic igra uvek dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA