≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Denver promašio šut za produžetak, Majami uzeo brejk pored sjajnog Jokića

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sada je 1:1 u seriji

  • 13
Denver-Majami, G2 Ilustracija: Telegraf/USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia;

Košarkaši Denvera izgubili su prednost domaćeg terena, pošto su u drugom meču finala NBA lige poraženi od Majamija kod kuće rezultatom 111:108!

Nagetsi su odigrali očajnu poslednju deonicu, iako su pred početak iste imali osam poena viška (83:75), te su tako propustili priliku da upišu svoj 10. uzastopni trijumf u plej-ofu na domaćem terenu.

Ono što je Majamiju donelo brejk jeste neverovatan šut za tri poena (17/35), pogotovo u prvoj i poslednjoj deonici, kao i ideja da se Jokiću "ukradu" asistencije i dozvole mu da poentira

Srpski košarkaš je na kraju meč završio sa 41 poenom, 11 skokova i četiri asistencije, ostvario je novi rekord, uz napomenu da je Džamal Marej promašio poslednji šut za produžetak.

Bio je Denver u nokadaunu na četiri minuta do kraja, Majami je bežao +11, ali su usledile tri trojke Nwgetsa za potpuni povratak u igru. Batler je potom promašio svoj šut i Nagetsima je ostao poslednji napad da izjednače na 111:111. Majkl Meloun nije imao nijedan tajm-aut na raspolaganju, doviknuo je da igraju, ali je lopta posle šuta Mareja postala na obruču.

Pomenuti Marej je imao 18 poena i 12 asistencija, Gordon je dodao 12, a Brus Braun 11 kada je u pitanju Denver. Mršavo, bez sumnje. S druge strane, Gejb Vinsent je imao 23 poena, dok su po 21 dodali Batler i Adebajo. Štrus je ubacio 14, a Dankan Robinson svih 10 u poslednjoj deonici.

Denver je svoje prve poene na meču ubacio tek u 3. minutu, i to preko Jokića koji je pogodio za 2:7. Međutim, Majami je brzo otišao na 10:2, potom i 12:5, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani i trojkama Štrusa koji je u prvom meču šutirao 0/9.

Za razliku od tog prvog duela, Štrus je drugi otvorio sa četiri trojke i Majami je brzo stekao dvocifrenu prednost sredinom prve deonice (21:10). Jokić je ponovo spustio na jednocifren zaostatak, da bi posle novoih poena Srbina, ukupno 11. na meču, na semaforu stajalu 21:26.

Kristijan Braun je do kraja uspeo da pogodio svoje prve poene i najavi ono što će se dešavati u drugoj deonici, malo pre nego što je Marej promašio trojku za egal.

Jokić je drugu četvrtinu počeo sa klupe, na terenu su bili rezervisti Brus i Kristijan Braun, te Džef Grin koji je sa sedam poena dao značajan doprinos neverovatnom preokretu.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Brus Braun i Džef Grin su pogađali trojke, Denver je prvi put poveo sa 27:26, da bi posle Gordonovog šuta za tri poena domaći tim stekao 10 poena viška u 16. minutu (39:29).

Jokić je i dalje bio na klupi, Nagetsi su u jednom trenutku otišli i na +15 (50:35) zahvaljujući Mareju koji se probudio (trojka i zakucavanje uz dodatno bacanje), dok su obijica Brauna i Grin zajedno dali 21 poen za poluvreme.

Poluvreme koje je Majami koliko-toliko spasio, jer su gosti serijom 8:0 ponovo stigli u neki egal. Nakraju, rezultat je bio 57:51, uz 13 poena Jokića, četiri skoka i tri asistencije.

Vezao je Jokić pet poena na startu treće deonice, ali je Majami uspeo brzo da izjednači posle nove serije ubačenih trojki (66:66).

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Generalno je ta treća deonica bila loša s obe strane, pošto smo videli veliki broj prekida i pauza, da bi se Denver sredinom četvrtine ponovo odlepio (71:66) nakon što je Jokić pogodio tri penala i asistirao Porteru.

Nagetsi su na kraju treće četvrtine imali osetniju prednost (83:75) najviše zahvaljujući Jokiću koji je sve radio. Ubacio je 18 poena, što je ukupno 31 na meču u tom trenutku, dok je sakupio i šest skokova. Doduše, ostao je na one tri asistencije.

Činilo se da je Denver tada možda i "prelomio" utakmicu, ali se Dankan Robinson probudio i od situacije da je najgori kod gostujućeg tima stigao je da sa 10 brzih poena donese preokret.

Denver Nagets Foto: AP/Tanjug

Majami je poveo sa 88:85 posle samo tri minuta poslednje deonice i naterali su Majkla Melouna da traži svoj drugi tajm-aut u relativno kratkom roku. Bila je to najava onoga što sledi, a Majami je iz napada u napad povećavao sviju prednost koja je ponovo postala dvocifrena.

Denver jeste došao do tog šuta za trijumf, ali će isti morati da traže tek u trećem mesču koji je na programu u noći između srede i četvrtka.

(Telegraf.rs)

Video: Uzaludnih Jokićevih 41, Denver poražen na svom terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    5. jun 2023 | 04:40

    ne razumem ljude koji su ubeđeni da naggets moraju da pobede pa nije heat slučajno zalutao u NBA Finals

  • DRagutin

    5. jun 2023 | 04:39

    Promašivali su puno igrači Denvera 😔... Tek pred kraj utakmice zadnjih 4 minute ih krenulo ali nedovoljno za pobedu... Ali dobro biće bolje sledeći put!

  • struchnyakowsky

    5. jun 2023 | 06:08

    zsšto majk malon nije tražio tajmaut da dogovore i bolje odigraju napad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA