Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemamo saopštenja samo u Srbiji: Gori i u Grčkoj, Panatinaikos nazvao sudije kriminalcima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvek je oštro kada igraju Olimpijakos i Panatinaikos

  • 0
KK Panatinaikos Foto: Stefanos Kyriazis / ipa-agency.n / IPA / Profimedia

Ne može da prođe bez bure i vatre kada se sastaju Olimpijakos i Panatinaikos. Nešto slično kao kada se sastaju Partizan i Crvena zvezda, besne saopštenja na sve strane, a ovoga puta nezadovoljni su Zeleni suđenjem koje su imali na prvom meču finalne serije.

Pravdu su delili Pursanidis, Caruša i Cimuris, a Panatinaikos tvrdi da su arbitri direktno uticali na ishod utakmice i narušili integritet takmičenja. Olimpijakos je slavio sa 73:70.

Prema navodima grčkog portala SDNA, čelnici Panatinaikosa vikali su i vređali sudije prilikom izlakska sa parketa, a klub je posle toga izdao i zvanično saopštenje.

- Panatinaikos želi da se za uspeh izbori isključivo pobedama na terenu. Ali u pokušajima da se nepravedno ospori rad naših igrača na terenu, oštro ćemo reagovati. Čvrsto verujemo da Košarkaška federacija Grčke i Centralni komitet za sudije treba da preduzmu hitnu akciju protiv onih koji su zaslužni za sramna dešavanja na prvom meču finala. Ne molimo niti tražimo specijalan tretman. Samo hoćemo pravedan tretman i jednakost od onih koji su na mestima koja odlučuju o ishodu utakmica - naglasili su oni u saopštenju, pa nastavili:

- Naše strpljenje dostiglo je krajnje granice, posle serije sumnjivih incidenata na trećem meču sa Olimpijakosom koji igramo ove sezone. To nije slučajnost. Ovi incidenti mogu da se opišu kao kriminal sudija, koji je očigledan čitavoj naciji. Što se tiče našeg "dočeka" u Dvorani "Mira i prijateljstva", takođe očekujemo da budu izrečene žestoke sankcije od strane nadležnih organa lige.

(Telegraf.rs)

Video: Uzaludnih Jokićevih 41, Denver poražen na svom terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA