≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludnica u Istanbulu: Klajburn trojkom uz zvuk sirene srušio Fener!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa Ergina Atamana u nastavku dotukla velikog rivala

  • 7
vil klajburn Foto: MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa oporavili su se od teškog poraza i napravili brejk u polufinalu Superlige Turske. Fenerbahče je u "Ulker Sports Areni" poražen 92:90 i sada je 1-1 u seriji.

Totalna ludnica viđena je u poslednjem kvartalu sjajne utakmice.

Mirisalo je da se gostima može dogoditi nova katastrofa, makar tokom prvog poluvremena. Razlika je dosta dugo iznosila i maksimalnih plus 13 , međutim Efes je nizom od 12:4 okončao prvi deo meča i spustio zaostatak na pet poena.

Druga pesma se pevala u nastavku, na samom startu Efes je preokrenuo, ali rezutlatsku klackalicu gledali smo sve do prvih minuta poslednje deonice kada je gost stigao do prednosti od 77:64.

Uspeo je nekako tim Dimitrisa Itudisa da unese dozu neizvesnosti pred poslednji minut. I pored toga, činilo se da je sve gotovo kada je trojku za 89:82 pogodio Klajburn na 25 sekundi pre kraja, ali tako nije mislio Fenerbahče.

Dve brze trojke pogodili su domaći košarkaši, drugu nakon izgubljene lopte rivala. Potom je na šest sekundi do kraja novu grešku Efesa zakucavanjem kaznio Hejs-Dejvis pa je Fener čak imao i pobedu u džepu.

Tada je na scenu stupio vrlo raspoloženi Klajburn, ubacio nemoguću trojku za pobedu i izjednačio rezultat u seriji.

Najefikasniji igrač na susretu bio je upravo Klajburn sa čak 35 poena i 10 skokova. Brajant je u pobednikom timu dodao 18, Larkin 17 uz 6 asistencija, dok je Plajs imao 11 i 6 uhvaćenih lopti. Micić je ubacio 2 poena.

Sa druge strane, Motli je odigrao odličan duel i zabeležio je 22 poena, 9 skokova i 7 asistencija, Biberović je dodao 17, Gudurić 15, dok su Hejs-Dejvis i Vilbekin upisali 14 odnosno 12 poena.

Podsećamo, Fenerbahče je prvi meč rešio u svoju korist 108:66. Serija se sada seli u halu "Sinan Erdem", gde će prvi od dva meča biti odigran u sredu. Pobednik serije biće tim koji prvi dođe do tri pobede.

(Telegraf.rs)

Video: Gudurić obećao Delijama dolazak u Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    5. jun 2023 | 21:30

    Ataman je po ko zna koji put na kraju utakmice morao da ima svoj"cirkus",ne znam jel Ataman svestan sta ga ceka sledece sezone u derbiju Atine protiv Olympijakosa i na tribinama Gate7,to ce biti za"anale"kako ce biti docekan i sta ce morati sve da istrpi,sve do sada sta je prosao negativno ne moze se porediti sa Pirejom i Atinom

  • 💰

    5. jun 2023 | 21:54

    Sa zvukom sirene,kao Nolan Smit,kao Mirko Mulalić,kao Oliver Popović,kao Aleksandar Trifunović,kao Marko Gudurić,kao Bili Beron...

  • PODSETNIK

    5. jun 2023 | 23:54

    majami hit vraća ozbiljnog igrača u nba finale posle povrede tajler hiro lik je ozbiljna igračina trojkaš 20 koševa prosek po utakmici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA