≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brutalna statistika Nikole Jokića: Pogledajte kako je proždrao najbolje defanzivce NBA lige!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brutalna statistika Nikole Jokića protiv najboljih defanzivaca sveta

  • 0
Nikola Jokić, Bam Adebajo Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je odigrao meč za istoriju i ostao je zauvek upisan u analima košarke kao prvi koji je u NBA finalu ostvario tripl-dabl u kojem je imao najmanje 30 poena im 20 skokova.

Srpski centar je dominirao i u napadu i u odbrani i bio je lider tima koji je vodio do vođstva od 2:1 u seriji uz vraćen brejk protiv Majamija.

Jokić je nesumnjivo najbolji i najdominantniji košarkaš današnjice, a brojke govore same za sebe.

Velika je nepravda učinjena srpskom reprezentativcu što nije dobio treću uzastopnu MVP titulu, koju je apsolutno zaslužio po svim statističkim parametrima, a da je zapravo pravi MVP dokazuje iznova i iznova tokom čitavog plej-ofa gde redom čisti rivale pred sobom.

Ono što je posebno interesantno, jesu podaci u plej-ofu, gde Jokić prosečno beleži tripl-dabl, a sve to radi protiv nekih od najboljih defanzivaca koje je NBA liga ikada imala.

Naime, u četvrtfinalu protiv Minesote mu je direktan rival bio trostruki defanzivac godine u NBA - Rudi Gober, a Jokić je protiv njega prosečno imao 26 poena 12 skokova i 9 asistencija, uz 58 odsto šuta iz igre.

Usledila je serija protiv Finiksa i direktan duel protiv Deandrea Ejtona, prvog pika sa drafta pre nekoliko sezona i jedne od uzdanica Finiksa. Protiv njega je statistiku dodatno pojačao, pa je tada beležio 35 poena, 15 skokova i 11 asistencija, uz 66 odsto šuta iz igre.

Serija protiv Lejkersa donela je Jokiću direktan duel protiv možda najboljeg defanzivca na svetu, Entonija Dejvisa, ali je i protiv njega Jokić ubijao Lejkerse u pojam i na kraju ih "počistio" uz prosečno 27 poena, 15 skokova i 11 asistencija uz 60 odsto šuta iz igre.

I u tri utakmice finalne serije protiv Majamija, Jokić ima nestvarne brojke, a direktan rival mu je Bem Adebajo, takođe jedan od najboljih defanzivaca lige. Za sada Jokić prosečno beleži 33 poena, 14 skokova i 9 asistencija po meču uz 69 odsto šuta iz igre.

Kada ovako uništava najbolje defanzivce, postavlja se pitanje šta bi radio protiv onih kojima igra u odbrani nije jača strana.

(Telegraf.rs)

Video: Ništa bez Jokića i njegovih asistencija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA