≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Gvozdena pesnica": Ovako svetski mediji veličaju Jokića, a Španci su posebno inspirisani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako pišu Marka, As, Gazeta...

  • 2
Nikola Jokić naslovi Foto-kolaž: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa vratili su prednost domaćeg terena pošto su u trećoj utakmici velikog NBA finala porazili Majami Hit na Floridi 109:94.

Ponovo je Nikola Jokić visoko poleteo i sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija još jednom ispisao stranice istorije.

Osim njega odličan meč odigrao je i Džamal Marej koji je takođe došao do tripl-dabla, što je uticalo na pomeranje granica.

Još jednom su svetski mediji bili oduševljeni umećem koje je prikazao srpski centar, pa su mnogi pohrlili sa kreativnim hvalospevima. Posebno su inspirisani bili velikani španskog novinarstva.

As na naslovnici donosi naslov "Genije uništava Vrelinu: Istorijska partija Jokića". Još kreativniji naslov priredili su čitaocima kada se uđe u samu vest. "Gvozdena pesnica Nikole Jokića" uz opis u kojem se navodi da je srpski as demonstrirao legendarnu partiju i tako bio ključni faktor u pobedi Nagetsa.

Marka je rečima "Jokić nameće svoj zakon u Majamiju i Denver zagreva finale" najavila dalji opis u kojem se kaže da Džoker živi po zakonu najvećeg i da svoju superiornost dokazuje iz meča u meč. Dodaje se da je njegova konstantna forma upravo suština uspeha Denvera.

Italijanska Gazeta U naslovu je pored Jokića pronašla mesto i za Mareja. "Monstruozni Jokić-Marej! Denver čisti Majami i vodi 2-1" iskazuje da su obe zvezde Denvera imale preko 60 poena ukupno uz dupli tripl-dabl. Dvojac se hvali zbog stanja da eksponencijalno podigne formu u svakom momentu, što se posebno odnosi na Džamala, dok se za Jokića ističe da je svojom konstantnom formom predvodnik čete.

Na sličan način američki ESPN govori o udarnom dvojcu. "Jokićeva i Marejeva hemija u punom sjaju u trećem meču" najavljuje "trovbek" na video koji je kružio društvenim mrežama tokom 2014. godine u kojem su plejmejker i centar započeli svoju saradnju na "Najk Hups Samitu" u Portlandu. U daljem tekstu navodi se i Jokićeva izjava u kojoj je kazao da nije video taj snimak, a potom se iznose i sve poznate činjenice uz konstataciju da su brojni rekordi još jednom postavljeni.

"Zvezde Nagetsa svetlele sjajno za povratak vođstva u finalnoj seriji" stoji u naslovu Sports Ilustrated-a. Pored Jokićevog dostignuća na ovom meču, oni podsećaju i na sve što je on učinio od starta serije.

Još jedan vrlo interesantan tekst u blog formi donosi ruski Sports.ru pod naslovom "Nikola Jokić ispucao odvratnu košarku Majamija, Denver ponovo vodi u finalu". Analiza novinara proteže se od drugog meča u kojem je ostatak napada Nagetsa zaustavljen, do još jedne fenomenalne predstave srpskog centra. Takođe, autor podseća na reči Bema Adebaja prema kojima je igru svog tima opisao kao "odvratnu i blatnjavu, ali učinkovitu", uz konstatciju da je upravo Jokić to uspeo da rasprši u noći između srede i četvrtka.

Nagetsi su definitivno pokazali karakter nakon prvog poraza na domaćem terenu, a prvu priliku da dođu do meč lopte imaće u noći petak na subotu, ponovo u "Kaseja Centru".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA