Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedeljko Ašćerić još dve godine ostaje u Francuskoj: Kao trener je umeo da namuči i Partizan i Zvezdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodiće klub u kom se nalazi još od 2020. godine

  • 1
Nedeljko Ašćerić Foto MN Press

Srpski trener, Nedeljko Neno Ašćerić postigao je dogovor sa francuskim Evreom, tako da će i naredne dve sezone sedeti na klupi tima koji nastupa u Pro B ligi.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, ali i selektor austrijske reprezentacije čije takođe ima državljanstvo trener je Evrea od 2020. godine, a ove godine mu je plej-of "izmakao" u dramatičnoj završnici.

Timu je na kraju jedna pobeda nedostajala da se nađe u razigravanju, ali ono što je posebno impresivno bila je završnica sezone u kojoj je tim zabeležio 11 pobeda na 13 utakmica i tako značajno popravio celokupni utisak.

U timu Evrea prošle sezone je mesto našao i njegov sin, kao i naš reprezentativac, Luka Ašćerić, koji je takođe pružao vrlo dobre partije i povukao ekipu u teškim momentima.

Ovo je inače treći vezani francuski tim koji će voditi Nedeljko Ašćerić, pošto je prethodno od 2017. do 2020. godine bio na klupi Nanta, a prethodno je vodio Lil od 2015. do 2017. godine.

Mnogi ga pamte sa regionalnih terena, kada je vodio mađarski Solnok u ABA ligi, a tom prilikom imao je dosta uspeha i protiv večitih rivala, Partizana i Crvene zvezde.

Ono što je takođe vredno pomena jeste da je u mladosti bio cimer sa legendarnim Tonijem Parkerom.

(Telegraf.rs)

Video: "Volim s Nedom da se čuvam": Anđušić o tome što Zvezda kaže da se neće pojaviti 12. juna na ternu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA