Vreme čitanja: oko 2 min.

NBA sprema spektakl? Jokić i Dončić mogli bi da napadnu "Drim tim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

O svemu ovome se pita Adam Silver, komesar najjače košarkaške lige na svetu

  • 2
Nikola Jokić, Kevin Durant, Ja Morant, Stephen Curry, Luka Dončić,  Kyrie Irving Foto: Tanjug/AP

Postoji košarkaška utakmica koja se nikada nije odigrala, a , po mnogima, prevaziišla bi popularnost Ol-star utakmica i trebalo bi da se i to uskoro dogodi. To ne bi bila utakmica godine, već veka ili decenije.

Možete li da zamislite meč u kome su na jednoj strani Lebron Džejms, Kajri Irving, Stef Kari, Džejms Harden, Džejson Tejtum, a na drugoj Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Luka Dončić, Džoel Embid (poseduje francusko državljanstvo)?  Koja bi ekipa po vašem mišljenju odnela pobedu?

Upravo iz tog razloga komesar lige Adam Silver razmatra da  pokrene kultni događaj, utakmicu između najboljih američkih igrača iz NBA lige i ostatka sveta.

Kako NBA liga postaje sve više internacionalna, sa velikim brojem evropskih i afričkih košarkaša, Silver sve "glasnije" razmišlja o primeni ovog koncepta.

Podsećanja radi, poslednjih pet sezona MVP nagrada je završavala u rukama evropskih košarkaša. Po dva puta su ovo priznanje dobijali Nikola Jokić i Janis Adetokumbo, dok je ovogodišnji dobitnik nagrade bio Džoel Embid.

Jedino objašnjenje zašto NBA ranije nije uzeo ovaj projekat u razmatranje je njihovo mišljenje da bi međunarodni tim bio lak plen.

Međutim, svi se sećamo istorijske utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva 2002. godine, kada je u Indijanapolisu reprezentacija Jugoslavije eliminisala drim tim, pobedivši ih rezultatom 81:78, ili utakmice sa svetske smotre 2006. godine kada je drim tim eliminisan od grka u polufinalu.

Pre početka treće utakmice NBA finala između Majamija i Denvera, komesaru lige je odgovorio na pitanje u vezi revijalne utakmice.

- Mislim da bi to bilo izuzetno uzbudljivo. Očigledno da to nećemo uraditi ove godine odlaskom u Indijanapolis, gde se igra Ol-star utakmica, jer o tome moramo da razgovaramo sa udruženjem igrača.

Sa druge strane, čelnici NBA lige smatraju da poziv za Ol-Star utakmicu može da zasluži svaki igrač, dok bi utakmica između najboljih američkih igrača i ostatka sveta davala više prostora internacionalcima, što je po njihovom mišljenju nepravedno.

Činjenica je da evropski igrači igraju sve bitniju ulogu, da nisu više toliko inferiorni u odnosu na amerikance, a u prilog tome ide i nekadašnja izjava Dina Rađe

- Opada njihov kvalitet definitivno. Pravih zvezda kao nekad je jako malo. NBA liga se pretvorila u cirkus, "All star game"… Nema odbrane. Ganjaju se statistike. U asistenciju se broji sve živo. Smešno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aa gde su

    10. jun 2023 | 01:51

    kevin durent, kavai lenard, demian lilard, ...

  • kajri irving

    10. jun 2023 | 01:47

    rođen u australiji tako da i on može da igra protiv amerike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA