≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Denver na pobedu od istorijske titule, Jokić i Gordon dominirali protiv Majamija

Vreme čitanja: oko 4 min.

Neverovatan je bio i rezervista Brus Braun, a Nagetsi sada imaju 3:1 u seriji

  • 32
Majami-Denver, G4 Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/USA TODAY Sports / ddp USA / Megan Briggs / Getty images / MATTHEW STOCKMAN / Profimedia;

Još samo jedan korak... Do istorije, do večnosti, do titule NBA šampiona... Još samo jedna pobeda potrebna je Denveru za prsten, nakon što su ostvarili trijumf i u četvrtoj utakmici finala protiv Majamija 108:95!

Zasluženo, bez dileme! Za još jedan brejk, ovoga puta za vođstvo od 3:1 i situacijud a u noći između ponedeljka i utorka na svom terenu krunišu sve ono dobro što su radili tokom sezone i plej-ofa.

Nikola Jokić je odigrao još jedan istorijski meč, uradio je nešto što nikom nikad nije pošlo za rukom u plej-ofu, mada je ovoga puta zbog nedostatka asistencija ostao bez tripl-dabla. Meč je završio sa 23 poena, 12 skokova i četiri uspešna dodavanja.

Džamal Marej je takođe ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i 12 asistencija , dok je "iks faktor" sa 27 poena ovoga puta bio neverovatni Aron Gordon koji je radio sav posao kada je Jokić bio na klupi. A bio je Srbin češće nego inače van terena. Najpre u prvom delu zbog povrede, zatim i u poslednjoj deonici zbog pet ličnih grešaka.

Vredi pomenuti i vrhunsku partiju Brusa Brauna koji je bio neverovatan u poslednjoj četvrtini, a na kraju je imao učinak od 21 poena. Odlično je i on odmenio Jokića koji nije poentirao u poslednjoj četvrtini.

Džimi Batler je sa 25 bio najbolji u redovima Majamija, Adebajo je ubacio 20 i imao je 11 skokova.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Za razliku od prva tri meča, ovaj četvrti je počeo i te kako tvrdo i posle 10 minuta imali smo samo 26 poena na obe strane. Denver je tada vodio sa 15:11, da bi posle trojke Brusa Brauna otišli na +7 (18:11).

Međutim, Majami je napravio brzu seriju i odmah je izjednačio na 18:18, pre nego što je Jokić ubacio dva bacanja. Ipak, domaćin je vodio na prvoj pauzio jer je Batler pogodio trojku uz zvuk sirene.

Denver je, inače, polovinu prve deonice proveo u strahu kakva je situacija sa Jokićem, pošto je Srbin u jednom trenutku iskrenuo skočni zbglob. Zbog toga je morao u svlačionicu na pauzi i nije igrao prvih pet minuta druge četvrtine. Imao je i led na nozi.

S druge strane, njegovo odsustvo se nije videlo na parketu zbog toga što je Gordon bio sjajan. Vezao je osam poena (dve trojke), a u drugoj četvrtini je ubacio čak 15 poena (samo jedan u prvoj).

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nagetsi su imali 30:25, Majami je izjednačio, da bi se Jokić potom vratio u igru i pogodio trojku sa parkinga za 33:30. Gordon je u 19. minutu upisao 2+1 za 41:34, Jokić je upisao novu trojku, ali je Majami preko Laurija držao priključak.

Nagetsi su u 23. minutu imali najveću prednost (54:45), da bi na poluvreme otišli sa 55:51 - uz 16 poena, pet skokova i dve asistencije Jokića. I Gordon je takođe imao 16, dok je Džamal Marej stao na šest iz prve deonice. Batler je kod Majamija imao 14, Lauri 13, a Adebajo 12.

Nakon klackalice na startu treće četvrtine i poena na obe strane, Denver je krenuo bolje da igra odbranu - dok se u napadu propbudio i majkl Porter. Ubacio je svoj 11. poen sredinom deonice, a Denver je imao čak i +13. (74:61).

Jokić je u tim trenucima bio nezaustavljiv, što je rezultiralo novim rekordom i devetim skokom, Nedugo zatim je kompletirao i dabl-dabl učinak (23 poena, 10 skokova).

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Na dva minuta do kraja utakmice videli smo i neočekivan prekid, jer je Adebajo iskirvio obruč. Probao je Jokić to da popravi, da bi nedugozatim i nekome na tribinama pozlilo - što je samo podužilo pauzu. A nakon nje smo videli trojku Gordona za 86:73 na klraju treće deonice.

Majami se serijom 7:0 vratio u igru, na ruku im je išao i sporan peti faul Jokića koji je morao na klupu. U timtrenucima je Majre pogodio trojku za 89:81, a zatim je asistirao i Gordonu za 91:83.

Vredi pomenuti da je domaćin na +6 za Denver (89:83) imao napad koji Adebajo nije iskoristio. Bukvalno je promašio zicer. Asistirao je Marej i Grinu za trojku za 94:85, dok je Džamal kompletirao svoj dabl-dabl učinak. U tom trenutku je imao 15 poena i 11 asistencija.

Kada je neverovatni Brus Braun iskoristio kontranapad za +9, svima je bilo jasno da će Nagetsi dobiti ovaj meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA