≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Micić poslao Efes u finale, Ataman umalo napravio skandal: Turski stručnjak prstom pretio nekome iz Fenera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na svu sreću, sve se završilo bez većeg incidenta

  • 1
Ergin Ataman Foto: Twitter / Basket News / Printscreen

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u veliko finale turskog šampionata, pošto su savladali Fenerbahče i u četvrtoj utakmici polufinalne serije na domaćem terenu - 87:78.

Osim nešto slabije prve četvrtine, domaćin je kontrolisao situaciju na terenu, držao prednost i na kraju slavio i gotovo dvocifrenom razlikom. Tek pred sam kraj je Fener uspeo da priđe na posed zaostatka, ali je Efes bio besprekoran sa linije penala.

Meč je obeležila i trojka Marka Gudurića sa više od pola terena na poluvremenu, ali ispostaviće se da ni ona nije mogla da podigne gostujući sastav u ovakvoj situaciji, ali i incident na kraju utakmice kada je umalo došlo i do koškanja kada je Ergin Ataman krenuo da slavi pred domaćom publikom.

Tada mu je neko od menadžera Fenerbahčea nešto dobacio, što se nimalo nije dopalo turskom stručnjaku, koji je počeo preteći da pokazuje prstom ka tom delu tribina.

I oni su potom krenuli ka njemu u nameri da se potencijalno i obračunaju, ali je na kraju na svu sreću sve rešeno bez većeg skandala.

Jeste sam Gudurić imao 16 poena, tri skoka i osam asistencija i bio drugi najbolji igrač svog tima pored Skotija Vilbekina koji je upisao dva poena više, ali je sve to palo u senku neverovatne partije Vase Micića na drugoj strani igrališta.

Srpski plejmejker postigao je čak 27 poena, a na sve to je sakupio dva skoka i šest asistencija. Pomogao mu je zaista sjajni Elajdža Brajant koji je dao dva poena manje, ali uz devet uhvaćenih i pet podeljenih lopti saigračima.

Anadolu Efes sada čeka drugog finalistu, a to će biti pobednik serije između Turk Telekoma i Pinar Karšijake, gde drugopomenuti tim ima meč loptu na domaćem terenu sutra.

(Telegraf.rs)

Video: "Protiv nas svi igraju s najjačim timovima... Sve zavisi od nas": Lidej govorio o meču sa Efesom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA