≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo je: Srbin postaje glavni trener jedne NBA ekipe!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh za srpsku košarku, još jednom

  • 10
Darko Rajaković, Toronto Raptors, Foto: Profimedia

Posle dugo pregovaranja i spekulacija, Toronto Raptorsi će zaposliti novog trenera, i to Srbina, Darka Rajakovića, koji će po prvi put u karijeri dobiti priliku da se domogne mesta šefa struke u nekoj ekipi, pošto već dve sezone radi u stručnom štabu Memfis Grizlisa.

Ovu informaciju je preneo Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a, te stoga ne treba ni psotavljati pitanje o validnosti iste.

Rajaković je bio jedan od nekolicine kandidata da preuzme klupu Toronta, a pominjali su se i mnogi evropski stručnjaci, međutim, nakon pregovora, očigledno im se rođeni Čačanin najbolje uklapao u viziju kluba.

Srbin je u karijeri vodio mlađe kategorije Borca iz Čačka, potom i Crvene zvezde, onda je otišao do Espasija Torelodenesa, odakle stiže u tim Tulse 66ersa, razvojnog tima Oklahome. Idućih pet godina radi kao asistent u Tanderima, potom prelazi u Finis gde se zadržava jednu sezonu i stiže u Grizlise.

On je na ovaj način postao drugi Srbin koji je postao glavni trener jedne ekipe, nakon Igora Kokoškova, koji je nakratko vodio Finiks Sanse.

(Telegraf.rs)

Video: Trojka u lice Kralju: Ovako je Jokić poslao projektil preko Lebrona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA