≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda je ponovo šampion Srbije! FMP nemoćan u Železniku, crveno-beli osvojili 23. pehar u istoriji

Vreme čitanja: oko 7 min.

Pružio je FMP dobar otpor, ali nedovoljno dobar

  • 92
FMP - Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde su postali novi/stari šampion Srbije, pošto su i u drugoj utakmici finalne serije slavili, ali ovoga puta ne toliko ubedljivo sa 82:72, čime su i dobili sa 2:0. Ovo je inače 23. trofej crveno-belih u Superligi Srbije u njihovoj istoriji.

Pružio je FMP dosta veliki otpor u drugom meču, vodili su tokom dobrog dela meča, ali je kvalitet crveno-belih ipak prevagnuo, te su uspeli i da preokrenu rezultat i slave na samom kraju.

Dosta je lakši zadatak imala Crvena zvezda u samom takmičenju, pošto je Partizan odlučio da isto ne igra, te ostale ekipe iz Superlige i nisu imale šanse protiv evroligaša. FMP je pokazao zube, ali samo u drugom meču u određenom periodu.

Ovo je ujedno i priprema Zvezde za finalnu seriju ABA lige, koja počinje u utorak, 13, juna, a u prva dva meča će domaćin biti Partizan.

Najbolji u Crvenoj zvezdi bio je Luka Mitrović sa 16 poena, a 14 je dodao Ben Bentil. Poprilično raspoložen je bio i Fakundo Kampaco sa 11 poena, ali i sedam asistencija. U redovima FMP-a bio je Aleksa Stepanović sa 16 poena, a uz njega su dobre partije imali i Nikola Šaranović i Ebuka Izundu koji su imali 12 i 13 poena.

FMP - Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Što se same utakmice tiče, FMP je bio dosta dobar u prvoj deonici u kojoj je postigao čak 27 poena i pokazao da može da ugrozi Crvenu zvezdu. Ipak, Duško Ivanović je uzeo dva tajmauta u prvih osam minuta i to je dalo rezultate u nastavku.

Odbrana je utegnuta do tančina, da je FMP postigao samo devet poena u drugih 10 minuta i tako je prepustio prednost Crvenoj zvezdi.

Međutim, treća deonica i početak su opet vratili FMP u vođstvo, opet se Zvezda mučila, ali je Duško Ivanović ponovo bio taj čovek koji tajmautom preokrenuo sve. Krenula je potom Zvezda veže serije poena, otišla je na veliku prednost, koju je samo sačuvala u poslednjoj deonici.

FMP - Crvena zvezda 72:82 (27:23, 9:20, 19:18, 17:21)

TOK MEČA UŽIVO:

00:00 (72:82) - Kraaaj meča!

06:34 (59:69) - Trojka Stefana Markovića na otvaranju četvrte četvrtine. Poentirao je FMP, ali je odmah na drugoj strani uzvratila i Crvena zvezda. Rutinski ide Zvezda ka pobedi.

IV četvrtina

00:00 (55:61) - Zvezda je uspela da se vrati u vođstvo, pa je FMP taj tim koji je opet u zaostatku. Ovoga puta su Panteri na -5

02:03 (53:58) - Mitrović nastavlja da teroriše odbranu, ali su ga sada zaustavili košarkaši FMP-a koji su ga naterali na mrtvu loptu, pa je i lopta pripala timu iz Železnika. Pogodio je Lazarević dva bacanja, pa je Zvezda opet smanjila na dva poena prednosti. Ostao je sam Matović i promašio je trojku, ali je Simović došao do skoka, međutim, pravi grešku i on.

04:34 (52:49) - Pogađa Mitrović oba penala, želeo je Dženkins da pogodi i još jednu trojku, ali je promašio, Šaranović je ukrao loptu, ali je Kampaco ukrao ukradeno. Odličan je Luka Mitrović sada koji poentira iz okreta.

FMP - Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

06:02 (50:45) - Poveo je FMP, Nedović je potom izgubio loptu, a Ebuka Izundu je zakucao. Pogađa i Kampaco konačno, dolazi Zvezda do prvih poena u drugom poluvremenu. Kakva trojka Čarlsa Dženkinsa preko Petruševa! Zaustavljaju Kampaca potom u napadu, a Marković pravi faul nad Kampacom.

07:56 (43:43) - Šaranović je otvorio deonicu poenima sa linije penala, pošto je Fakundo Kampaco zaradio tehničku grešku na samom kraju poluvremena. Opet se vratio FMP u meču u potpunosti, već su i izjednačili.

III četvrtina

00:00 (36:43)- Pogrešio je Nemanja Nedović, Matović je pogodio polaganje. Onda nešto lošiji napad Zvezde, ali će lopta ostati u crveno-belom posedu. Greši i Luka Mitrović u koracima. Laki poeni Stefana Lazarevića sada u napadu. Ostao je Nemanja Nedović sam i pogodio je trojku. Hteo je Bo Bič da pogodi na drugoj strani, ali nije uspeo. Prošao je Kammpaco, ali nije poentirao.

02:48 (31:38) - Kampaco je dosta držao loptu u svojim rukama, dodao je Petruševu koji je promašio trojku i onda je Argentinac napravio faul. Dosta loš je FMP u napadu, samo četiri poena za šest minuta, ali će Pavličević sada ići na liniju penala, odakle će moći da poentira. Ali promašuje oba. Snašla se sada Zvezda na isteku napada, Nedoviću je lopta ispala, Mitrović je došao do nje i pokušao je da poentira, ali će imati dva bacanja. Nova greška FMP-a.

FMP - Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

04:35 (31:36) - Pogodio je trojku i Branko Lazić sada, a onda kapiten Zvezde igra i dobru odbranu. Ali potom greši u napadu, te Dženkins pogađa za dva. Loši napadi FMP-a, a to koristi Zvezda, koja je napravila seriju i u potpunosti okrenula rezultat.

06:10 (29:30) Promašio je otvorenu trojku Dženkins, ali Dobrića veoma lako blokiraju u napadu koji je usledio. Odlična akcija Zvezde, Kampaco je dobio loptu, odmah je dodao i do Luke Mitrovića, kome nije bilo teško da poentira. Sada je FMP u problemu, ne mogu ništa da pogode.

07:15 (29:28)  - Zvezda je sada dobila i nesportski faul, pošto je Kampaco nepravilno zaustavljen. Čudna sekvenca Zvezde, promašio je Dobrić otvorenu trojku, potom je opet lopta došla do Zvezde, Kampaco je proigrao Mitrovića, a ovaj će imati dva bacanja. Koristi jedno.

08:27 (29:23)- Dobrić je ovu deonicu otvorio promašajem za tri poena, dok Simović dobija odličnu loptu i poentira lako ispod koša. Promašio je Dalibor Ilić sada zicer, dok Stepanović promašuje i trojku, ali još jedna greška Ilića koji pravi faul. Odbranila se Zvezda, ali Lazić pravi veliku grešku i baca loptu u aut.

FMP - Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

II četvrtina

00:00 (27:23) - Sada je Šaranović promašio trojku, a to koristi Ognjen Dobrić koji pogađa flouter. Martin je napravio još jedan faul u odbrani, sada ga je Pavličević nadmudrio i imaće dva bacanja. Dobro se snašao Dalibor Ilić koji je poentirao pod košem. Gubi sada FMP loptu, Ilić je krenuo u kontru ali je stao. Kampaco je poto mpreuzeo dirigentsku palicu, pronašao je Dalibora Ilića koji je promašio zakucavanje pod faulom, pa će imati dva bacanja.

02:16 (26:18) - Opet Aleksa Stepanović! Ponovo postiže poene uz faul. Odlično nastavlja Šaranović seriju svog tima, prošao je kroz odbranu i lako je položio loptu. Došlo je do greške u napadu Zvezde, a sada tim iz Železnika ima osam poena prednosti.

03:40 (21:14) - Aleksa Stepanović je ostao sam ispod koša i nije mu bilo teško da pogodi polaganje. Martin je u igri umesto Mitrovića i koristi svežinu, kojom je leđima izbacio centra FMP-a i nije imao problema. Aleksa Stepanović je pogodio veoma težak šut, preko ruke, i to uz faul pa će imati i dodatno slobodno bacanje. Kakva sekvenca, nekoliko ukradenih lopti i lakih poena za FMP!

05:26 (12:12) - Odlična akcija centarske linije Zvezde, Mitrović je pronašao Petruševa, a ovaj zakucava. Pokušao je Izundu za tri, promašio je, dok je Kampaco potom poentirao uz faul. Pokušao je Bič za tri na drugoj strani, promašio je, ali je Matović ukrao loptu Mitroviću i dao je Šaranoviću koji je ostao sam. Odmah potom Mitrović pogađa, dok se Izundu revanšira.

07:01 (7:5) - Šaranović je promašio trojku, a Kampaco je zaustavljen faulom u kontri. Uzeo je odmah u nastavku Lazić veoma težak šut, ali ga nije pogodio. Odigrao je FMP potom lepu akciju, Matović je pronašao Izundua, a ovaj je prelepo zakucao. Greši Nedović, bacio je loptu na sam vrh table, to mu nije prošlo. Šaranović je potom poentirao.

08:17 (3:5) - Otvara Bo Bič trojkom ovu utakmicu, ali će odmah i Luka Mitrović na drugoj strani imati priliku da uzvrati istom merom, pošto je fauliran pri šutu i uspeo je da konvertuje i dodatno bacanje. Pogrešio je FMP, ali je i Zvezda, Mur to nije iskoristio i sada Luka Mitrović još jednom poentira nakon duela sa Izunduom.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a (12.00, Arena sport 1 Premium) igraju drugi meč finalne serije Superlige, gde će tim s Malog Kalemegdana imati priliku da odbrani titulu i još jednom postane prvak Srbije u košarci.

Crvena zvezda je bila dominantna u prvom meču ove dve ekipe, slavila je sa 94:70 i to bez velikog napora, pošto je već u prvom poluvremenu rešila meč u svoju korist, pa je ostatak meča bio puko odrađivanje posla.

Ipak, to nije dovoljno, pošto se finalna serija igra na dva trijumfa, pa će sada u Železniku moći i da finišira ovo finale.

To bi upravo i odgovaralo timu sa Malog Kalemegdana, pošto će i svoju finalnu seriju ABA lige početi u veoma kratkom roku, tačnije, 13. juna će izaći na parketu u prvom meču u Beogradskoj areni protiv Partizana.

Ukoliko bi i došlo do eventualne majstorice u Superligi, Zvezda bi taj meč morala da odigra već 12. što bi dodatno zakomplikovalo situaciju u klubu.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Budućnosti na engleskom urlao na igrače: You play like pu..y

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    11. jun 2023 | 12:08

    Jel su doruckovali? Moglo je i ranije. Ipak je ovo prijatelski mec za 42-0

  • Nn

    11. jun 2023 | 11:34

    Bolje markere da obuku da se razlikuju, ovako Mitrović asistira za Moor-a

  • Sta je cudo

    11. jun 2023 | 14:15

    Pa Srpska liga..ne igraju Tudjmanova pastorcad,sami se sklonili🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA