≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čekao je prsten 16 sezona, a onda je došao Jokić: Svaki dan pogledam ožiljak i kažem "Hvala ti, Bože"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna priča Džefa Grina koji je us ezoni 2010/11 imao otvorenu operaciju srca

  • 1
Džef Grin supruga Printskrin: Instagram/nini__green

Kada jednog dana ode u penziju, a to će biti uskoro s obzirom na to da u avgustu puni 37 godina, za Džefa Grina će moći da kažu da je tokom čitave svoje NBA karijere čekao Nikolu Jokića kako bi osvojio prsten.

I biće u pravu, jer je Grin tokom svojih 16 profesionalnih sezona i 12 promenjenih timova tek sada, pred svoj igrački kraj, uzeo toliko čekanu titulu.

Ujka Džef, kako ga u Denveru od milošte zovu, najviše zahvaljujući maestralnim partijama Jokića tokom sezone, ušao je u odabrano društvo od 15 košarkaša koji su svoju prvu titulu uzeli tek posle 35 godina.

Zvuči prosto neverovatno kada se uzme u obzir da je Grin u sezoni 2010/11 imao otvorenu operaciju na srcu koja mu je spasila život. Nije ni znao da problem postoji, sve dok ga Boston Seltiksi nisu uzeli od Oklahome, a sam Grin imao rutinske medicinske preglede.

- Posle operacije, doktori su mi rekli da je tkivo oko srca počelo da se cepa. Bio je to sjajan trenutak za operaciju i sam Bog se pobrinuo za mene - rekao je iskusni košarkaš svojevremeno:

- Svako jutro kada se probudim i svako veče pre nego što odem u krevet, pogledam svoj ožiljak i kažem: "Hvala ti Bože." Za blagoslov koji mi je dao da nastavim da živim. Da nastavim da igram, da nastavim da dišem svaki dan.

Džef Grin Foto: AP/Tanjug

Tokom 1.108 utakmica koliko je do sada odigrao, ne računajući ovu poslednju, Grin je u proseku beležio 12,5 poena i 4,4 skoka u tim mečevima,

U karijeri je igrao sa velikim imenima kao što su Kevin Durent, Lebron Džejms, Džejms Harden, Kris Pol, Kevin Garnet, Pol Pirs i Rej Alen, ali ni sa jednim se nije okitio titulom. Čekao je najboljeg, čekao je Jokića.

Grin je tokom regularne sezone odigrao 56 mečeva za Denver, imao je 7.8 poena i 2.6 skokova u proseku, dok je u plej-ofu ulazio u svim utakmicama i igrao je oko 18 minuta u proseku.

Možda košgeterski ne spada u onu grupi igrača koji su na taj način pomogli, ali tokom cele sezone provlači se priča da su on, Iš Smit i Deandre Džordan držali kompletan tim na okupu i pobrinuli se da Nagetsi izgledaju kao jedna velika familija. Od bejzbol meča pre sezone, do one večere nakon što je Majami napravio brejk u Koloradu.

Džef Grin Foto: AP/Tanjug

Ubrzo nakon što su se pojavile fotografije sa te večere koju je Grin organizovao u svojoj kući, mnogi su rekli da je upravo to tajni sastojak koji će Denveru pomoći da uzme makar jedan brejk. Oni su to učinili dva puta i stoga su na kraju rešavali pitanje prvaka na svom terenu.

I sam Jokić je posle trećeg meča pohvalio taj Grinov potez, te "prizvao" još jedan povratak ka njegovoj kući - uz veći razlog za slavlje. Želja mu se ispunila, ovo su dani Denvera Nagetsa i pomalo Džefa Grina.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić sa ćerkicom u naručju pozdravlja navijače sa vatrogasnog kamiona: Slavlje na ulicama Denvera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    17. jun 2023 | 01:14

    Ne slazem se sa poslednjom recenicom iz teksta. Grin je deo tima koji je osvojio titulu i nema tu nista malo. Vazan kao i svaka karika u lancu. Igrao je 18 min u finalnoj seriji. Nije bio onaj lik koji udje da napravi faul. Ovo je velika titula za Grina jer je dao sve od sebe kao i ostali. Podjednako velika. Dao je maksimum i bio jedan od bitnih srafova u mehanizmu. Bravo Grin!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA