Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenački šampion ostaje bez trenera: Italijan ga menja na klupi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao najozbiljniji kandidat za upražnjenu klupu zmajeva navodi se Simone Pjaniđani

  • 0
Miro Alilović Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaški klub Cedevita Olimpija ostaće bez trenera nakon završetka aktuelne sezone. Samo par dana nakon osvajanja titule u slovenačkom šampionatu, klub se zahvalio na saradnji dosadašnjem strategu Miru Aliloviću.

Oni su se na zvaničnom Tviter profilu oprostili od trenera i zahvalili mu na svemu što je učinio za klub u proteklom periodu.

Alilović je tim vodio do titule u tamošnjem prvenstvu i do top 16 faze Evrokupa, dok je u polufinalu ABA lige eliminisan od Partizana. Ljubljančani po svemu sudeći imaju visoke ambicije naredne sezone.

U prilog tome govori i činjenica da je za novog sportskog direktora imenovan Vlado Ilijevski, koji će na tom mestu naslediti Sanija Bećirovića. Kao najrealnije rešenje na klupi Zmajeva pominje se italijanski stručnjak Simone Pjaniđani.

Licitiralo se imenima ali je, čini se, izbor pao na iskusnog stručnjaka koji je u karijeri predvodio Montepaski, Olimpiju iz Milana, Fenerbahče i Hapoel iz Tel Aviva, a radio je i kao trener reprezentacije Italije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA