Vreme čitanja: oko 2 min.

"Došao sam da navijam za Partizan": Zimonjić za Telegraf o finalu ABA lige, Đokoviću i Jokiću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni srpski teniser je oduševljen uspesima srpskih sportista

  • 4

Legendarni srpski teniser, Nenad Zimonjić, koji se prošle nedelje vratio aktivnom igranju posle dve godine pauze, pojavio se u Beogradskoj areni na prvom meču finalne serije između Partizana i Crvene zvezde u plej-ofu ABA lige.

Čuveni majstor za dubl razgovarao je sa novinarom Telegrafa o najaktuelnijim temama, a ovih dana ih je bilo na pretek.

Najpre smo popričali o košarci i predstojećoj utakmici, pošto je poznato da je veliki navijač crno-belih.

- Nadam se da će Partizan pobediti. Obećao sam da ću ga voditi na utakmicu. Prošlo je dosta godina, bio je mali kada smo poslednji put bili na derbiju, nikako da se namesti da smo u Beogradu, ali evo danas se ukazala ta pobeda i nadam se da ćemo uživati u sjajnoj utakmici.

Zimonjićev sin nije jedino dete srpskih tenisera koje navija za Partizan, pošto i Đokovićev sin Stefan je takođe navijač crno-belih, za razliku od tate Novaka koji navija za Zvezdu.

- Ne znam. Ja navijam za Partizan, Leon je partizanovac, trenirao je košarku u Partizanu, pa kada je kovid počeo morao je da prekine i sad se odlučio za tenis - rekao je Zimonjić za "Telegraf".

Njegov kolega i prijatelj, Novak Đoković, je u nedelju ispisao istoriju svetskog tenisa. Postao je najtrofejniji teniser u istoriji sa 23. Grend slem titule i tako potvrdio da je najbolji svih vremena.

- Fenomenalno! Ovo što je postigao definitivno niko nije mu ni blizu. Gde će biti taj poslednji broj, videćemo. Zavisi samo od njega. Svakako će biti on taj koji ispisuje istoriju. Verujem da mu je cilj da osvoji kalendarski Grend slem, sva 4 Grend slema u istoj kalendarskoj godini, i olimpijsko zlato. Mislim da su mu to sada dve najveće motivacije i da broj bude što veći do kraja karijere u broju osvojenih Grend slemova i nedelja provedenih kao broj 1 na svetu.

Malo i o Nikoli Jokiću koji je prethodne noći osvojio NBA ligu sa Denverom i proglašen za MVP-ja finala.

- Opet fenomenalno. Obožavam košarku, pratim je godinama, posle tenisa mi je omiljeni sport. Prosto je neverovatno da smo dobili takvog šampiona koji je MVP finala, što je nezamislivo u takvoj konkurenciji. Možemo da budemo preponosni na sve rezultate koje su postigli naši sportisti - poručio je Zimonjić.

(Telegraf.rs)

Video: Prizor koji će oduševiti Grobare pred finale ABA lige: Avramović ne promašuje na zagrevanju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA