Vreme čitanja: oko 2 min.

Španci ne prestaju da hvale Jokića i Đokovića: "Srbija ima privilegiju da ima ovako velike sportiste"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španci su oduševljeni Nikolom Jokićem i Novakom Đokovićem

  • 1
Novak Đoković, Nikola Jokić Foto: ATA Images

Srbija je zemlja sporta. To su još jednom potvrdili i Novak Đoković i Nikola Jokić, koji su došli do velikih titula i postavili mnogobrojne rekorde u svojim sportovima.

Đoković je pre tri dana osvojio titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5. Srpski teniser je ovim trijumfom stigao do rekordnog 23. Grend slem trofeja u karijeri i tako postao najbolji u istoriji "belog" sporta.

Jokić je sa ekipom Denvera osvojio šampionski prsten u NBA ligi, a uz to, postao i MVP finalne serije. Denver je u petom meču finala plej-ofa NBA pobedio Majami rezultatom 94:89 i serijom 4:1 stigao do šampionskog trofeja.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Marka podseća da su i Jokić i Đoković rođeni u bivšoj Jugoslaviji.

- Obojica su rođeni u zemlji koja se raspala usled političkih nemira, ali dve velike zvezde sa Balkana uspele su da dostignu najviši nivo u svojim sportovima - navodi španski list.

Denveru je ovo istorijska prva titula, do koje je predvodio upravo Jokić, te ne čudi što je proglašen za MVP-ja finalne serije NBA lige.

- Denver nikada ranije u svojoj 46 godina dugoj istoriji nije osvojio titulu u NBA. Jokić je juče bio prorok koji je ovom timu doneo trofej Larija O'Brajena - ističe se u tekstu.

NBA Denver Nagets osvajanje titule proslava osvajanja Foto: Tanjug/AP

Jokić je dva puta bio proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone, a ove godine je završio na drugom mestu iza košarkaša Filadelfije Džoela Embida.

- Jokić je sezone postavio rekord po broju tripl-dablova u plej-ofu, dok je u finalu bio najbolji strelac, asistent i skakač svog tima, što se takođe prvi put dogodilo. Denver je u pet mečeva bio bolji od Majamija, a sve je kulminiralo juče u Bol areni. I dok je Jokić najbolji košarkaš današnjice, Đoković je već dugo predmet rasprava o najboljem teniseru svih vremena - dodaje španski list.

Đoković je jedini teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio 23. grend slem trofeja, a pretekao je svoje najveće rivale Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20).

- Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom, bez obzira prema poslednjem popisu ima 6.690.887 stanovnika. Dvojica su njenim stanovnicima pružila najveće zadovoljstvo, koje nikada nije bilo zaleženo u istoriji Srbije. Mali broj zemalja na svetu ima privilegiju da ima ovako velike sportiste - zaključuje se u tekstu Marke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA