Vreme čitanja: oko 2 min.

Monti Vilijams otkrio potresne detalje iz života: "Supruzi je dijagnostikovan rak tokom plej-ofa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je posebno šokiralo košarkašku javnost je to što je Vilijams rekao da je njegovoj supruzi Lizi dijagnostikovan rak dojke tokom plej-ofa NBA lige

  • 0
Monti Vilijams Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji trener Finiks Sansa, a novi strateg Detroit Pitstonsa Monti Vilijams otkrio je potresne detalje iz privatnog života tokom konferencije za medije.

Ono što je posebno šokiralo košarkašku javnost je to što je Vilijams rekao da je njegovoj supruzi Lizi dijagnostikovan rak dojke tokom plej-ofa NBA lige.

- Razlog zbog kojeg to iznosim je ne da bih pričao o svojoj porodici, već da više naglasim da je ženama potrebno rano otkrivanje i testiranje - rekao je on, pa nastavio:

- Uradili smo genetsko testiranje, a zatim skeniranje za skeniranjem, a onda smo to rano pronašli i to je možda spasilo život mojoj ženi i može spasiti druge.

Monti Vilijams Foto: Tanjug/AP

Vilijams je rekao da je to odigralo veliku ulogu u procesu preuzimanja posla jer je zahvalio vlasniku Pistonsa Tomu Goresu i generalnom menadžeru Troju Viveru na razumevanju.

- Imao sam situaciju u svojoj porodici kojoj je bila potrebna pažnja. Razgovarao sam sa svojom suprugom o tome da li treba da razgovaramo o tome javno, ali to je bio veliki deo mog donošenja odluke, i strpljenje koje su Troj i gospodin Gores imali sa mnom i sa nama, me je navelo na odluku.

Vilijams je rekao Viveru i Goresu da nije mogao da prihvati posao koji mu je prvobitno bio ponuđen zbog situacije u kojoj mu je žena.

- Dok smo vodili sve to, razgovarajući sa Trojem irekao sam mu " čoveče, nisam mogao sada jer moram da se brinem o svojoj porodici". A onda smo dobili sjajne vesti da ćemo saznati za njenu situaciju mnogo ranije nego što smo mislili da hoćemo i iz vedra neba, dobio sam poruku od Troja nakon što su razgovarali o meni, i to baš kada sam mislio da sam potpuno van toga.

Monti Vilijams Foto: Tanjug/AP

Vilijams je rekao da je bio na probi svog deteta kada je primio Viverovu poruku. Vilijams je izgubio svoju prvu suprugu Ingrid u saobraćajnoj nesreći u februaru 2016.

- Sve je to bilo na mom tanjiru. Izgubiti posao, porodična situacija, a zatim postati tata, putovati sa svojom decom i raditi nekoliko stvari i to iz vedra neba, potom dobijam poruku od Troja, a onda je sve išlo brzo.

Sansi su otpustili Vilijamsa nakon što su izgubili u šestoj utakmici polufinala Zapada od potencijalnog NBA šampiona Denver Nagetsa sa 25 poena razlike u Finiksu pod novim vlasnikom tima Metom Išbijom.

Vilijams je priznao da i dalje ima vezu sa Finiksom.

- Uvek ću na to gledati kao na posebno mesto u svojoj istoriji kao trener i kao osoba. Pre nego što sam otišao u Finiks, na mene su gledali na određeni način. To iskustvo mi je omogućilo da budem ovde. Dakle, da ja sedim ovde i kažem da sam krenuo dalje, to jednostavno nije slučaj. Volim te ljude tamo. Zahvalan sam za ono što su učinili za mene i moju porodicu - istakao je Vilijams.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se baš poigravao s odbranom Sansa: Delovalo je da ne zna šta će, a onda bez panike lagani koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA