≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci pišu: Nikola Jokić neće igrati za Srbiju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po njihovim saznanjima, njegov status u srpskoj reprezentaciji nije do kraja jasan

  • 38
Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

Posle spektakularne igre i osvojenog prstena u NBA ligi, srpska javnost je totalno usmerila svoju pažnju na pitanje da li će centar Denvera Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu. Eminentni mediji iz Sjedinjenih Američkih Država tvrde da neće.

The Atletic piše, pozivajući se na internacionalne izvore, da Nikola ima porodično slavlje između 25. avgusta i 10. septembra, tačno kada se i igra Svetsko prvenstvo.

Po njihovim saznanjima, njegov status u srpskoj reprezentaciji nije do kraja jasan, te da Jokić nije nacionalna selekcija prvo razmišljanje u ovim momentima nakon osvajanja titule.

Od ranije je poznato da je srpski centar namerio da se što brže vrati u svoj Sombor, a kako Atletic navodi, Bam Adebajo i Džamal Marej, vinovci finalne serije između Denvera i Majamija, takođe su pod velikim znakom pitanja da zaigraju za svoje selekcije SAD i Kanade.

Pisanje Amerikanaca u suprotnosti je sa onim što su navijači mogli da vide proteklih nedelja i meseci. Naime, Nikola je u više navrata isticao da za reprezentaciji nastupa sa posebnom emocijom, većom i drugačijom nego u klubu.

Takođe, nedavno je obavio i razgovor sa selektorom Pešićem koji je istakao da je Jokić na spisku. A tokom finalne serije, cela porodica Jokić nosila je dresove Srbije.

Narednih nedelja će u svakom slučaju biti poznat status srpskog centra.

Osvanuo je bilbord u Njujorku na kojem je Nikola Jokić, a uz to je napravljena i dobra igra reči.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo štalu Nikole Jokića u Somboru: Sve je spremno za dolazak NBA šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    14. jun 2023 | 19:32

    Da sam na mestu Jokića posle onakve sramne izjave Danilovica, bih igrao ako Danilovic bude smenjen prvo kao alkoholicar nedostojan da bude na tom mestu, drugo Danilovic sebe poredi sa Jokicem sto je jos sramnije i na kraju zbog tako sramne izjave Danilovica. Sada svi trebamo da znamo zasto je Jokic nekada ODBIJAO DA IGRA za reprezentaciju a kada je igrao on nije bio CENTAR I DUSA TIMA oko kojeg se pravi taktika i kreira igra. NEDOSTOJNI SMO JOKICA S OBZIROM KO VODI KSS.

  • Durlanac

    14. jun 2023 | 17:50

    Naravno da neće igrati.Zbog Pešića ili Danilovića svejedno.!

  • Majstor

    14. jun 2023 | 18:13

    Igrace nas Jokara naravnooo!❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA