Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Đorđević saopštio širi spisak reprezentacije Kine pred Mundobasket

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kina će biti rival Srbije na SP ovog leta, a pored njih, u grupi sa našom selekcijom su Portoriko i Južni Sudan

  • 0
Košarkaška reprezentacija Kine Foto: Tanjug/ap

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača na koje računa pred predstojeći Mundobasket.

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji strateg reprezentacije Srbije, a sad trener najmnogoljudnije zemlje sveta odlučio se za ovih 18 imena:

Žao Jivei, Žang Ženlin, Fu Hao, Čeng Šuaipeng, Ju Jiahao, Sun Minghui, Žu Junlong, Hu Jinkiu, He Ksining, Žou Peng, Žao Rui, Hu Mingksuan, Du Runvang, Fang Šuo, Zeng Fanbo, Cui Jongksi, Vang Želin i Žou Ksi.

Kina će prolaz u narednu rundu takmičenja tražiti iz grupe B u kojoj igraju sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom. Ukoliko prođu dalje, ukrstiće se sa reprezentacijama iz grupe A, koju čine Angola, Dominikanska Republika, Italija i Filipini.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci održaće se od 25. avgusta do 10. septembra, a po prvi put će u organizaciji turnira učestvovati tri zemlje, Filipinima, Indoneziji i Japanu.

Titulu brani reprezentacija Španije.

"Crvena furija" je na prethodnom Svetskom prvenstvu, održanim 2019. godine u Kini, u finalu ubedljivo savladala selekciju Argentine rezultatom 95:75.

(Telegraf.rs)

Video: Đorđević: Partizan može da osvoji Evrokup, moj tim nije bio spreman za Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA