Vreme čitanja: oko 2 min.

"Poraz ne menja ništa, i dalje imam filing da ćemo pobediti Partizan": Ivanović i dalje veruje u trijumf

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imao je šta da zameri svom timu iskusni stručnjak

  • 16
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Printskrin: Youtube / BC Partizan

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi i u drugom meču finala ABA lige od Partizana, ovoga puta sa 87:78, čime su došli u situaciju da moraju da brane čak tri meč lopte ukoliko žele da ostanu u ovoj finalnoj seriji.

Posle meča, Duško Ivanović je imao zamerke na račun svog tima.

- Prvo čestitke Partizanu, oni su iskoristili vrlo dobro prednost domaćeg terena i vode sa 2:0. Mi smo večeras igrali puno bolje u prvom poluvremenu. Imali smo šansu da pobedimo utakmicu, ali mislim da smo darovali pobedu Partizanu sa nekim promašajima i naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. Ali dobro, to je 2:0, igra se do tri, sad se igra na našem terenu, ništa to nama ne menja, ni naš filing da možemo da pobedimo, ni naše ambicij da možemo da osvojimo ABA ligu - počeo je Ivanović.

Nakon toga, jedan od prisutnih imao je šta da dobaci Ivanoviću, pa je konferencija na kratko bila prekinuta.

- Šta je bilo, da idem ja? Morate da imate respekta, ja imam prema vama. Nema problema.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

I ovog puta, Zvezda je pokazala energiju, ali nije to uspela da pretvori u poene u napadu, ali Ivanović ima način da to popravi...

- Utakmicama. Nama je večeras falio taj dobar završetak akcija, mi smo imali tri ili četri zicera, pala je koncentracija. Zaboravili smo da utakmica traje 40 minuta i to 40 minuta u odbrani.

Ipak, i dalje su sigurni crveno-beli da mogu da pobede.

- Ja verujem u svoje igrače, znam kako mogu da igraju, znam da možemo pobediti Partizan i stvarno to iskreno mislim. Znate šta je najvažnije, ako neko hoće da osvoji finale, ne može sumnjati u pobedu. Mi nemamo sumnje.

Domaći teren donosi i dodatnu energiju...

- Znate šta, mi ćemo igrati s maksimalnom energijom, koju možemo imati, možda i veću nego ovde. Promašiti zicer je sastavni deo igre, izgleda lako, ali ponekad je teško pogoditi što izgleda nemoguće. Nemojmo da mislimo da je lako, lako je iz publike, ali nije baš. Ali se nadam da ćemo taj zicer pogoditi u narednoj utakmici.

Što se tiče sledeće utakmice...

- Ja mislim da se poznajemo dosta dobro, igrali smo ranije, i ove dve utakmice. Sedam utakmica već, neki sitni detalji će verovatno odlučivati utakmicu, sad da ne ulazim u takve detalje, a i mi i Partizan ćemo nešto promeniti da bi bilo bolje - zaključio je Ivanović.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako su u Areni čestitali srpskim velikanima: Jokić i Novak iznad Zvezde i Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    15. jun 2023 | 22:49

    Vjerovatno ti je Lazarevic tajni adut. Za 12 minuta u igri nula poena, nula asistencija, nula skokova, dva promasena suta i dvije izgubljene lopte! Svaka cast.

  • Neske

    15. jun 2023 | 22:48

    Kakav idiot!10 izgubljenih lopti za 3 minuya zavrsnice?Pa totalne budale.Kao kod skole.Takva je cela sezona,bez odgovornosti,stihijska kosarka!Srecan put.Zivim da dodje trener kao u fudbalu i ppzeli srecan put 85% ekipe i placa one koji ce da igraju.Rumenko bi pola tima podavio,ali bi pobedio!

  • Braco mila

    16. jun 2023 | 00:13

    Sta mu je trebalo to da lupeta, sto sramotis i nas i njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA