Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mi to zovemo Nikolin paket": Pomoćni trener Denvera otkrio Jokićevu tajnu treninga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stojaković sa Nikolom radi otkako je ovaj stigao u NBA

  • 0
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Pomoćni trener Denvera Ognjen Stojaković dao je jedan intervju za hrvatski "Indeks" u kom je otkrio tajnu treninga Nikole Jokića!

MVP finala NBA lige je bukvalno dominirao celu sezonu, oborio je silne rekorde u plej-ofu u moćno je vodio Nagetse do titule, a Stojaković ističe da je Jokić imao posebne treninge.

- To je živ proces. Mi to zovemo Nikolin paket, kombinacija treninga na kojima radi na postu, na "nailu", paket tehnike i šuteva koje koristi iz "pick and rolla", paket koji koristi iz bloka... Kroz godine smo sekli stvari koje ne valjaju i dodavali one koje su mu potrebne. Ove godine smo dodali izolaciju na vrhu reketa, s kojom je bio vrlo uspešan - rekao je Stojaković, te se osvrnuo i na neke ranije sezone:

- Kako je napredovao i dobijao sve više prostora da igra, više nismo mogli da imamo tako duge dodatne treninge, nego smo ih smanjili da bi bio efektivan kad igra. Sad dodajemo stvari koje vidimo u igri. Na primer, u plej-ofu ga čuvaju na određeni način, a on nije bio uspešan kao obično, pa smo prilagođavali trening da bude uspešan u tim situacijama.

Nikola Jokić Ognjen Stojaković Printscreen: Twitter/@nuggets

- Prethodne dve sezone, dok su Marej i Porter bili povređeni, radili smo puno šire jer je izlazio iz puno većeg broja situacija. Ove godine kad su se oni vratili, smanjili smo "workout" jer je te dve godine bio pod velikim opterećenjem i fokusirali se samo na srednji deo terena na kojima je najbolji, te naravno "post-up."

Stojaković je u Denveru od 2013. godine, tako da je on bio taj koji je dočekao Jokića u timu.

- Kad je Nikola došao, počeo sam da radim s njim doslovno od prvog dana. Trenirali smo baš jako, to je bilo guranje u određenom pravcu, menjanje nekih navika i sticanje drugih, menjanje načina njegove igre da bude uspešniji, što mu je na početku bilo teško da razume zašto i kako treba da radi. Pokušavali smo da mu se igra bazira na njegovom osećaju za loptu, flouterima, s leve noge, s desne noge, s obe noge, dizanje lakta u šutu malo više zato što nije atleta, ali je visok i dugačak, pa da bolje iskoristimo to što ima - rekao je Stojaković, pa nastavio:

- On je fenomenalan asistent i razume košarku. Kao dodavač moraš da vežeš obranu, a da bi to učinio, moraš da ubaciješ svoje šuteve. Kad vežeš obranu, onda si na svom i možeš da radiš sve što znaš. Mladom igraču teško je shvatiti zašto sve to treba da radi i koliko će mu to pomoći. Tako smo neke tehnike pokupili od Novickog, neke od Marka Gasola, pa kad se pokazalo da je u tome uspešan, počeli smo dodavati druge stvari, malo Stiva Nešaa, koji takođe nije bio atletski najbrži ni najeksplozivniji, a bio je jako uspešan jer je pogađao sve te šuteve iz reketa, s jedne noge, floutere...

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo štalu Nikole Jokića u Somboru: Sve je spremno za dolazak NBA šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA