≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga uvodi novine: Više nema skrivanja plata, novi direktor želi transaprentnost i "seleri kep"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo bi umnogome promenilo samo takmičenje

  • 10
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Evroliga je dobila svog novog direktora, a reč je o Paulijusu Motiejunasu, dosadašnjem generalnom direktoru Žalgirisa. On je stigao i već je spreman da unese neke novitete u čitavu organizaciju.

U svom intervjuu za "Basketnjuz", Motiejunas je govorio o promenama koje je spreman da sprovede u Evroligi, a onda najzanimljivija jeste o potencijalnom "seleri kepu", gde bi učinio da plate svih košarkaša u ovom takmičenju budu javne.

- Nadam se da će to biti moguće. Pričamo o razbijanju tabu teme. Što se mene tiče, to deluje neizbežno i tako bi trebalo da bude. Imamo primer NBA. Da li bi to mogli da izvedemo u Evropi? Nadam se da je to slučaj. Ne vidim šta bi moglo da bude skriveno. Uz dužno poštovanje, ne vidim ni razlog da se u medijima da preuveličavaju stvari. Ako sve činjenice budu dostupne, nema mesta za interpretacije. Nadam se da ćemo to moći da izvedemo, ali moramo da vidimo šta klubovi misle - rekao je Motiejunas.

Štaviše, on je rekao i da je Evroliga izuzetno blizu toga.

- Rekao bih da uspešno idemo ka otome. Sastao sam se da radnom grupom koja se bavi tim pitanjem i već su napravili značajan napredak. Morao da potvrdimo određene detalje, ujedinim poziciju i razmišljanja svaokg tima pre nego što pritisnemo dugme za aktivaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA