≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srbija u četvrtfinalu prvenstva Evrope: Košarkašice slomile Veliku Britaniju!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Izgurale su i ovaj zadatak naše dame!

  • 3
Srbija - Slovačka košarkašice žene košarka Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u četvrtfinale Evopskog prvenstva pošto je sa 66:60 u Ljubljani savladala selekciju Velike Britanije.

Srpkinje će do borbe za medalje morati protiv Belgije koja je sebi obezbedila direktan plasman u četvrtfinalnu rundu.

Najbolja u našim redovima bila je Jovana Nogić koja je ubacila 16 poena uz tri skoka i jednu asistenciju, a uz nju je bila dvocifrena i Ivon Anderson koja je dodala 10 poena uz po tri uhvaćene lopte i dodavanja.

Kod Otrvljanki, najefikasnija je bila Fagbeni sa 20 poena, dok je Angve bila centralna njihova figura sa po 13 poena i skokova.

Kako je meč odmicao, tako su obe ekipe bile sve efikasnije, a to se vidi i po samom rezultatu po četvrtinama.

Stegnuto je bilo sa obe strane na startu, Srbija je uspela da uzme deonicu sa 13:10, ali je bilo gusto do samog odlaska na odmor.

Jedno polaganje je našim damama vratilo pola koša prednosti (29:28).

U nastavku je srpska selekcija uspela da se odvoji u dva navrata, ali oba puta je Velika Britanija uspevala da se vrati i da napravi dramu.

Ipak, na kraju promašen šut koji je mogao na 10 sekundi do kraja da vrati razliku na jedan posed razlike i veliko slavlje Srbije.

TOK MEČA

40. minut - KRAJ! POBEDA SRBIJE NAD VELIKOM BRITANIJOM!

39. minut (62:58) - Ipak će se lomiti u poslednjoj minuti...

33. minut (52:47) - Sam osam na pet razlike jednom dalekometnom trojkom Birtanki. Još uvek smo na dva poseda razlike.

30. minut (45:42) - Ipak hvata Velika Britanija priključak pred poslednjih 10 minuta. Anderson je mogla da donese i dvocifrenu prednost, ali posle promašene trojke je usledila mini serija protivnica. Jedno manje odlepljivanje i ponovo imamo dramu.

28. minut (45:38) - Ubitačna serija Srbije i mora protivnički stručni štab da reaguje jer prvi put gubi korak. Odmah nakon tajm-auta, pogođeno je i dodatno slobodno bacanje.

26. minut (37:38) - Ponovo se igra veoma tvrdo, slabo dolaze poeni. Nema odvajanja niti za jedno, niti za drugu stranu.

23. minut (34:36) - Za sada je Nogićeva jedina sa dvocifrenim učinkom na meču, ali Britanke su trenutno u prednosti u ovoj klackalici.

20. minut (29:28) - Kontra u poslednjih sekundama poluvremena dala je vođstvo Srpkinjama pred pauzu. "Otpušili" su se ofanzivni kapaciteti u nastavku, ali za sada niko nema preveliku nadmoć.

16. minut (21:23) - Ponovo su naše dame u zaostatku. Ne uspevaju da zaustave Fagbeni i dosta često šalju protivnice na linije za slobodna bacanja.

14. minut (18:15) - Nogić nastavlja sa sjajnom igrom i već je sakupila sedam poena. Srbija je i dalje u prednosti.

10. minut (13:10) - Nakon trojke protivnica, naše su uspele da povežu seriju od šest osam poena i da totalno preokrenu i pobedu. Nogić je ta koja prednjači.

7. minut (4:5) - Ne samo da nema poena, već Velika Britanija ne uspeva dva minuta da uputi šut.

5. minut (4:5) - Rastrzana igra na oba kraja. Anderson je ta koja je prekinula poenterski post.

3. minut (2:5) - Povele su Britanke sa 5:2, a Ivon Anderson je imala priliku da smanji nakon jednog prodora, ali je lopta izašla iz koša.

PRE MEČA

Srpska selekcija je dobro ušla u ovo takmičenje, povezala je dve pobede protiv Turske i Slovačke, ali je onda došao jedan pad koncentracije koji ju je i poslao u osminu finala prvenstva Evrope.

Taj meč i poraz protiv Mađarske je upravo severne komšije pogurao direktno do četvrtfinala, a Srpkinje će morati preko Velike Britanije da se dogura do te faze.

Britanke su, sa druge strane, preživele dva veoma tesna poraza u grupi, ali su tom jednom pobedom uspele da se plasiraju u osminu finala.

Realno gledano, Ostrvljanke su to i zaslužile, a nema sumnje da neće biti lak zalogaj za naše dame.

Četiri puta su odigrale međusobni duel i obe po dva puta pobedile.

Ko bude bolji u ovom duelu igraće protiv selekcije Belgije u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drug

    20. jun 2023 | 22:54

    Bravo, borba do kraja! Svi smo uz vas❤️

  • Ziki

    20. jun 2023 | 22:10

    Očajna igra opet, ja je znam ko je ova Stanković gledao i prošli i večeras i ne znam po kojoj magiji ova igra za reprezentaciju i to dobar deo meča i večeras i prošlu, ne može vola da ubode , nema kretnju, pas , spora blagi užas .. unakazila nas prošli i evo sada opet početak treće zahvaljujući njoj odoše ove sa minus jedan na +6

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    20. jun 2023 | 22:57

    СВАКА ЧАСТ ❤️🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA