≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Publika motiviše velike ekipe, a ja se nadam da smo mi pravi": Ivanović o odlasku u Arenu u četvrtak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Crvene zvezde nada se brejku u četvrtak

  • 0
Duško Ivanović Printskrin: Youtube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Partizana u četvrtom meču (68:56) i obezbedili su majstoricu u finalu ABA lige.

Trener domaćih, Duško Ivanović istakao je da je sve došlo do samog kraja i da će jedan meč odlučiti šampiona.

- Prvi eto, dođosmo do kraja, poslednja utakmica, posle toliko čekanja, mislim da ova finalna serija opravdava očekivanja, dve su jake ekipe, teško je igrati i nama i Partizanu. Oni su iskoristili prve dve utakmice, mi druge dve, igraće se peta.

O ovom meču kaže da je bio jako tvrd.

- Bila je čvrsta utakmica, posle toliko malo vremena da se spremi ovaj četvrti meč, oseća se nedostatak svežine i preciznost je lošija, ali je odbrana bila jako dobra. Domaći teren, do sada smo iskoristili i jedni i drugi, sada u petoj moramo da verujemo da ćemo da dobijemo. Biće drama, ali u šta ova ekipa veruje, to je u svoj potencijal.

Istakao je da sam odlučuje koliko će ko igrati, a pohvalio je Stefana Lazarevića na košu.

- Sigurno da je taj koš Stefana bio važan. Svi ovi momci su izvanredno trenirali. Svako je spreman da igra, a na meni je da odlučim koliko.

Upitan da prokomentariše to što se Zvezda sada vratila iz 2:0 i što je sa Himkijem to uspeo da uradi pre šest-sedam godina, Ivanović je imao kratak odgovor.

- Sve ste u pravu, ali to ništa ne igra. Meni je ovo prva godina. Sve pre mene ništa ne znači, hoćemo da se skoncentrišemo na tu utakmicu, da se igrači dovoljno oporave, da vidimo male promene u igri. Na kraju će to ostati na tome, rešiće i to indvidualni kvalitet.

Atmosfera će u petom meču biti drugačija.

- Znate šta, velike ekipe, publika može da motiviše. A ja se nadam da smo mi prava ekipa.

Ni na ovom meču nije prošlo bez skandiranja obe strane.

- Mi apelujemo prve svake utakmice da publika ne vređa nikoga. To je teško kontrolisati. Mislim da su naši napravili veliki korak, na prvoj i drugoj utakmici. Publika ga je izbacila. Mora publika sama da se edukuje, da možemo da igramo sami utakmice.

Na kraju je od jedne novinarke dobio pitanje kako komentariše činjenicu da je napravio mali broj faulova i da su igrači Partizana imali devet bacanja.

- Neću odgovoriti na to pitanje, previše mi je čudno.

(Telegraf.rs)

Video: Igrači Zvezde sačekali košarkaše Partizana da zajedno izađu u svlačionicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA