≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marina Maljković pred Belgiju: "Sledi nam najteži protivnik"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Težak meč sa Britanijom ipak daje nadu

  • 2
Marina Maljković Foto: MN Press / vm

Košarkašice Srbije uspele su da se izbore sa selekcijom Velike Birtanije u osmini finala Evropskog prvenstva i rezultatom 66:60 izbore plasman među osam najboljih.

Nije bilo nimalo lako, protivnice su imale prednost u svakoj četvrtini, osim u završnoj kada je kvalitet ipak došao do izražaja.

Selektorka Srbije Marina Maljković ponovo nije bila u potpunosti zadovoljna igrom ekipe.

- Izuzetno teška utakmica, ništa manje teška od one sa Mađarskom. Ova ekipa se gradi od 2019. godine, imaju sjajne igračice. Nismo blistale, mnogo smo se namučili, ali četvrtfinale je tu. Ispoštovale smo plan, bilo je grešaka koje su nedopustive. Uspele smo da iskontrolišemo skok koji je njihovo najveće oružje na ovom turniru i kojim su dominirali u dosadašnjem toku turnira - istakla je Maljković, a zatim se osvrnula i na rivala u četvrtfinalu, reprezentaciju Belgije:

- Znamo sve o Belgiji. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, nosilac je tima, MVP Evrolige. Oni su u vrhu sve vreme, sa nama, Francuskom i Španijom. Glavni su favoriti za zlato, znamo ih u dušu, izuzetno težak meč će biti, ali hajde da ne stajemo. Oni su favoriti, a mi moramo da grizemo - zaključila je Marina Maljković.

Okršaj za plasman u polufinale na programu je u četvrtak sa početkom u 15 časova. Meč se igra u "Areni Stožice" u Ljubljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    21. jun 2023 | 10:07

    Jedna od najturbulentnijih utakmica ženske košarke odigrana je upravo sa Belgijom na prošlom prvenstvu gde smo ih dobili u polufinalu.Tada su ipak bile tu Vasić,Bruks i Dabović.Sada imamo nove nade Nogić,Raca i Janković.

  • Grammar police

    21. jun 2023 | 10:16

    Nije u sredu, nego u cetvrtak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA