≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Jokić najvredniji igrač u NBA: Među najplaćenijima u ligi, međutim njegov doprinos je mnogo veći!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džoker dominira na svim listama

  • 3
Džoel Embid, Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Statističke kategorije u košarci posebno američkoj, tj. NBA ligi, kao da svakog dana "izviru". Maltene da ne postoji ugao iz kog igrači nisu izanalizirani, od ličnog performansa do timskog doprinosa.

Tako je i "Hoopshype", specijalizovani sajt upravo za različite podatke vezane za najjaču ligu na svetu, objavio listu najslabije plaćenih igrača u odnosu na kvalitet koji pružaju, odnosno narodski rečeno najbolji odnos cene i kvaliteta u sezoni 2022/23.

Kategorija nazvana "prava vrednost" donosi neka velika iznenađenja, jer biste obično u ovakvom poretku očekivali slabije plaćene košarkaše koji pružaju daleko bolje partije, što je objasnio i novinar ovog sajta Frenk Urbina.

- I pored toga što biste očekivali kompletnu listu igrača koji nadmašuju očekivanja svojih malih ili srednjih ugovora, ovde možete naići i na zvezde i to u samom vrhu, što i nije toliko neuobičajeno imajući u vidu koliku razliku superzvezde prave - istakao je Urbina.

I, naravno, na samom vrhu nalazi se ko drugi do MVP finala Nikola Jokić.

Srpski centar je tokom protekle takmičarske godine imao platu u iznosu od 33.047.803 dolara, dok je prema proceni specijalizovanog sajta njegova prava vrednost malo preko 70 miliona, što pravi razliku od čak 37 miliona!

Somborac će već u narednoj sezoni zaraditi 46 miliona, potom i 50 one tamo, sa tendencijom povećanja kroz godine i na preko 60 miliona.

Na drugom mestu liste nalazi se igrač Bostona Džejson Tejtum čija razlika između prave vrednosti i plate iznosi blizu 25 miliona. Iza njega je i MVP ligaškog dela kampanje Džoel Embid sa razlikom od blizu 24 miliona američkih novčanica.

Top deset kompletiraju Tajris Halibarton, Dža Morent, Tajriz Meksi, Dezmond Bejn, Darijus Garland, Entoni Edvards i Evan Mobli. Na 12. mestu je Slovenac Luka Dončić.

(Telegraf.rs)

Video: Stajao i naizgled bio miran, ali u njemu je kuvalo: Pogledajte kako je Jokić gledao trku svog konja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    22. jun 2023 | 10:30

    Zasluzio je 👌

  • Cv

    22. jun 2023 | 12:20

    Njihove plate su prenapumpane u odnosu na evropu gde je bolja kosarka za gledanje. Neshvatljivo je da neko ima 70 miliona godisnje u ligi gde se ne igra odbrana užas stvarno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA