≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su prvih 10 pikova na NBA draftu! Braća Tompson u centru pažnje jer su ušli u istoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amen i Asar Tompson su birani jedan iza drugog

  • 0
NBA draft Foto: AP/Tanjug

Ovogodišnji NBA draft, barem kada je u pitanju prvih deset mesta, prošao je bez velikih iznenađenja i sve što je danima unazad projektovano na kraju se i potvrdilo kao tačno.

Francuz Viktor Vembanjama je draftovan kao prvi pik od strane San Antonio Sparsa, te je u suzama primio ovu vest.

Šarlot Hornetsi su potom izabrali Brendona Milera za drugog pika. U pitanju je igrač od kog se očekuju poeni i koji dolazi sa Alabama koledža, da bi potom Skut Henderson kao treći pik otišao u Portland.

Amen i Asar Tompson, braća blizanci, birani su jedan za drugim kao četvrti i peti pik. Amena je uzeo Hjuston, dok je Asar otišao u Detroit. Zanimljivo, ne pamtimo kada smo videli da su dvojica braće birana jedan iza drugog. Prvi su tandem braće ikada koji su izabrani u TOP 5 pikova.

Ujedno, braća Tompson su treći set braće blizanaca koji će igrati u NBA, jer su trenutno aktivni Bruk i Robin Lopez (draftovani 2008.) i Markif i Markus Moris (draftovani 2011.)

Entoni Blek je izabran kao šesti pik od strane Orlanda, dokje Vembanjamin saigrač iz Metropolitana Bilal Kulibali neočekivano skočio i kao sedmog pika birala ga je Indijana. Vredi pomenuti i to da se očekivalo da Pejsersi uzmu Džarasa Vokera koji je potom, kao osmi pik, završio u Vašingtonu.

Ipak, na kraju je viđen trejd dve pomenute ekipe i Kulivali će ići u Vašington, a Voker u Indijanu kako se i očekivalo.

Tejlor Hendrik sa Univerziteta Central Florida završio je kao deveti pik u Juti, dok se na 10. mestu našao Kejson Valas kog je Dalas birao za Oklahomu u sklopu trejda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA