Vreme čitanja: oko 1 min.

Teodosić ostao bez titule u Italiji, presudio mu Bili Beron!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle sedam utakmica, Italija je saznala svog novo/starog šampiona

  • 0
Miloš Teodosić Foto: MN Press

Veoma zanimljivu finalnu seriju su pružili Virtus iz Bolonje i Olimpija iz Milana, gde su "Manekeni" na kraju došli do titule i to posle majstorice i ukupnim skorom od 4:3. U odlučujućem meču je bilo 67.55 na njihovom terenu.

Ono što je interesantno jeste da se nijedan brejk nije desio u ovih sedam mečeva, te je Milano bio taj koji je iskoristio prednost domaćeg terena i tako i došao do titule, koja je njihov 30. pehar u istoriji, a njihov rival je ostao na "samo" 16.

U majstorici je od samog početka postojala samo jedna keipa na terenu. Olimpija je bila ta koja je vukla konce ove igre i napravilia je ogromnu seriju kojom je otišla na ogromnih 21:9 posle prvih 10 minuta, čime su u neku ruku i najavili krajnji ishod.

Kasnije je Virtus uspeo malo da se vrati, ali su prišli na tek devet poena na poluvremena. Poslednji trzaj Virtusa je viđen na oko tri minuta do kraja, kada je Teodosić trojkom smanjio na osam poena zaostatka, ali je Bili Beron potom vratio "stvari na svoje mesto".

Pogodio je jednu trojku bivši igrač Zvezde, potom i još jednu, kojom je i prelomio seriju.

Najefikasniji na meču bio je Luiđi Datome sa 16 poena, dok je Bili Beron dodao 11 u Milanu, dok je kod Virtusa najbolji bio Tornike Šengelija sa 13 ubačenih koševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA