Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Dejan Davidovac se vraća u Crvenu zvezdu posle godinu dana!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postaće prvo pojačanje kluba u novoj sezoni

  • 22
dejan davidovac Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde samo što su završili jednu interesantnu sezonu u kojoj su došli do dva trofeja, a već se okreću ka novoj. Kako Telegraf saznaje, ekipa sa Malog Kalemegdana će u novu sezonu ući jača za Dejana Davidovca koji se vraća u klub posle godinu dana!

Naime, Dejan Davidovac je prisustvovao četvrtoj i petoj utakmici finalne serije ABA lige između Zvezde i Partizana, kada su i krenule da kuljaju priče o njegovom povratku. Grčki novinar Hristor Harpidis je takođe izneo tvrdnju da je Zvezda poslala ponudu, ali, čitava priča je otišla i korak dalje.

Kako saznaje naš portal, Davidovac će iduće sezone obući dres Zvezde u koju će se vratiti posle samo godinu dana. Ostali su samo da se dogovore sitni detalji između dve strane, ali, i jedni i drugi su izrazili želju da dođe do nove saradnje.

Još jedan važan faktor koji može da utiče na čitavu priču jeste i pitanje o Evroligi, pošto će Crvena zvezda tek 29. juna saznati konačnu odluku, gde postoje ogromne šanse da Beograd i Srbija ponovo imaju dva predstavnika.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Što se tiče Davidovca, on je prethodnog leta napustio Zvezdu po prvi put nakon sedam godina (dve je proveo u FMP-u na pozajmici). Otišao je put CSKA iz Moskve, koji je za njegove usluge izdvojio i pozamašnu cifru od 900.000 evra na godišnjem nivou.

Bio je Davidovac solidan, ali nije uspeo da se domogne titule u VTB ligi, koja je na kraju pripala Uniksu.

Tokom svog prvog mandata u Zvezdi, Davidovac je četiri puta bio šampion Srbije, tri puta je osvajao ABA ligu, dva puta Kup Radivoja Koraća, dok je jednom osvojio i Superkup ABA lige.

Ukoliko se sve obistini kako je i planirano, Davidovac će postati prvo pojačanje Crvene zvezde u idućoj sezoni, čime će klub s Malog Kalemegdana pokazati da i te kako ozbiljno ulazi u novu sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Pozdrav Bogdana Bogdanovića i Dejana Dadvidovca posle Partizanove titule

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. jun 2023 | 10:10

    Covek zna da igra kosarku.. samo neznalci nece podrzati ovakvog igraca :)

  • Neso

    24. jun 2023 | 09:33

    Samo nam je on falio tako da cemo uz Lazarecica i Lazica dobiti jos jednog panja.

  • Wms

    24. jun 2023 | 09:03

    Toliko je bio solidan da im nije palo na pamet da ga produze. Mada i kad je odlazio i kad sam cuo platu koliku ce mu dati rekao sam da nisu normalni. Daleko od toga da je Davidovac los igrac, zahvalan timski igrac i nista vise od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA