Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaška klinika "Dušan Ivković" okupila trenersku elitu u Beogradu: Obradović održao uvodno predavanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na samom početku, dodeljena je nagrada za životno delo "Slobodan Piva Ivković" koju dobili su Marina Maljković i Aleksandar Đorđević

  • 5

Beograd je ovog vikenda najbolje mesto na svetu ukoliko se bavite trenerskim poslom jer se u hali "Aleksandar Nikolić" održava nova košarkaška klinika “Dušan Ivković”.

Predavači ovogodišnje košarkaške klinike su su: Vensan Kole, Gordon Herbert, Dvejn Kejsi i Željko Obradović.

Na samom početku, dodeljena je nagrada za životno delo "Slobodan Piva Ivković" koju dobili su Marina Maljković i Aleksandar Đorđević.

Kada je reč o predavačima, pored Obradovića, sktuelni selektor Francuske, koji sa uspehom već 14 godina vodi “trikolore”, će se na predstojećoj klinici baviti načinom organizacije odbrane Francuske, kao i "short roll" igrom, te čitanjem odbrane protivnika.

Čovek koji je reprezentaciji Nemačke dao jednu novu dimenziju, gospodin Gordon Herbert, na klinici će govoriti o ofanzivnom konceptu igre, kao i razvoju visokih igrača na pozicijama krilnog centra i centra.

Legendarni američki strateg, Dvejn Kejsi sigurno da važi za najzvučnije ime koje stiže u Beograd ovog vikenda. U svojoj 30 godina dugoj NBA karijeri je kao asistent radio u Sijetl Supersoniksima i Dalas Maveriksima, sa kojima je i osvojio titulu 2011. godine.

Ulogu prvog trenera imao je u Minesoti, Torontu i Detroitu. Od individualnih priznanja nosi titulu za najboljeg trenera NBA lige iz 2018. godine.

Nekadašnji NCAA šampion sa Kentakijem će se u prestonici Srbije baviti filozofijom napada današnjih NBA timova, kao i načinom na koji se "pick and roll" brani u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu.

Da podsetimo, prva košarkaška klinika ovog tipa osmišljena je 2001. godine od strane Udruženja košarkaških trenera Srbije. Od 2002. godine, kad je održana prva klinika, kroz nju je prošlo preko 25.000 trenera koji su slušali predavanja preko 100 najistaknutijih svetski poznatih stratega.

(Telegraf.rs)

Video: Miško Marić o tituli Partizana za Telegraf: "Nadam se da odavde ide samo napred i bolje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    24. jun 2023 | 16:44

    Pitam sada ove gance šta kažu ko je sve došao da sluša predavanje Obradovića pa čak i legenda NBA lige a samo nepismenim gancima Željko nije stručnjak i ako je naj bolji trener Evrope. Stidite se sekundarci i limenkari.

  • sajzvzd

    24. jun 2023 | 12:20

    Jel bio Covic N? Pitam za zabrinutu komsinicu

  • nibrS

    24. jun 2023 | 13:31

    Nema milogoraca iz predgrađa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA